středa 27. listopadu 2013

F*cking problem

Jsem nemocná.
On na mě koukal šokovaně, když jsem přišla s tím, že TAM mám problém. A pak jsem se dívala na něj. A pak při orálu na NĚJ. A zjistila jsem, že nejsem sama, kdo ten problém má. Ještě víc šokovaně koukal, když jsem mu řekla že ten problém má taky, prý to nikdy neměl. A možná někdo z vás zažil, jak se na sebe pak podíváte s tím:"Tak sakra, kdo to přitáhnul a od koho?" 

Asi tak měsíc mi přišlo, že to tam není úplně v pořádku. Žádné přesné příznaky, nejdřív jsem si myslela že to mám z toho, že spolu máme sex pořád a několikrát za den. Jenže se to zhoršilo. 




Díky doktorovi googlovi, kde najdu vždycky přesně to, co mě trápí a zjistím, že mám pravděpodobně minutu do smrti, počítám se vším. Asi je to HPV virus, který způsobuje jakýsi "estetický bordel" v podobě něčeho čemu se říká kondylomata. Už ten název... Jestli je to tohle, budu si připadat jako špinavá děvka. 


Při tom opravdu nevím, jestli jsem to chytla už před tím, projevilo se to teď a přeskočilo to na něj, nebo jestli to už před tím chytil on a projevilo se to teď. Nebo jestli to chytil teď a znamená to, že se vyspal s někým jiným. Když jsem říkala, že jsem nikdy neměla sex s kondomem, bylo to proto, že jsem měla pořád jednoho partnera, nestřídala jsem to. Pak jsem se vyspala s někým jiným, pártkrát bez kondomu, a teď s ním, bez kondomu. Kde je původ toho všeho, těžko dohledat.
V pátek ráno si tedy u doktora vyslechnu rozsudek a už teď se psychicky připravuju na bezsexuální období. Netřeba dodávat, že náš vztah založený na sexu zažije otřes.

Když jsem to oznámila dvěma kamarádkám, jedna řekla: "Já mám zas pořád výtok a záněty. Nemůžu se toho zbavit."

Druhá:" Mě našli nějakýho endokoka, a tenhle kok má žít v úplně jiný díře:)) tak mi doktorka vysvětlovala jak se dobře utírat.. Mám vždycky chvíli pokoj a pak se to vrátí. Navíc teď máme oba něco jako spálený, nevím no, asi je to jak spolu spíme často"
:"A pamatuješ Lucku? Ta měla taky pořád záněty"
:"Neboj to dobře dopadne, mě se tam taky jednou něco udělalo, a doktor to moc neřešil, měla jsem to asi rok"
:"Někdy si říkám, jakože jsou to nějaký divný pachy, říkám si, že je to jeho sperma, ale pak zjistím, že to je ode mě, to je hnus."

A tak se to týká nás všech, míň nebo víc, tak nebo tak, snad někomu tenhle článek nezpůsobil nějakou újmu. Ale víte co? Patří to k tomu, a podívejte se na ní. A jestli je v pořádku, věřte že vám závidím.

Držte mi palce, tentokrát to budu potřebovat.
V.♥

17.12 - dvacet dní po "téhle" akci jsou moje problémy pořád stejné. Podotýkám, že čípky jsem všechny poctivě vybrala a týden jsme se oba natírali nechutnou žlutou mastičkou. Co se týče obtíží tak pořád nic- tedy žádné pálení ani nic takového. Jen ten estetický problém v podobě výrůstků, které vypadají trochu jako jizvy.. Už mi z toho začíná hrabat. Náš sex je díky tomu (že to mám u vchodu do ní celé nenormální) nic moc. Strašně mi to drhne i když jsem vzrušená a vlhká. 

Jsem naštvaná na doktora a dala jsem si tam Kolodium forte. Totálně trpím. Ale na netu jsem četla, že i když se to nemá na genitální oblasti používat je to účinné. Snažím se to trochu zkrotit aby mě to moc netrápilo a 27.1 mám jít na prohlídku, tak jsem zvědavá, co mi řekne. Jestli to tedy ovšem do té doby vydržím. 

21 komentářů:

  1. Mě kondylomata zasáhly letos v létě. Nic příjemnýho, ale fakt je to jen estetická záležitost, nebolí to, člověk o tom skoro neví, dostala jsem na to mastičku, která stála skoro dva tisíce a stejně mi moc nepomohla, objevilo se to znova a já se musím znova dokopat k doktorce a nechce se mi, protože se bojím, že mě pošlě na zákrok..a ono i po tom zákroku se můžou mršky vrátit. A taky jsem řešila, proč a jak, jak je to možný, když já jsem věrná a on (prý) taky. No, prý se to může projevit i za několik let, tak jsem to možná chytla od někoho jiného. Nebo on to chytil dřív a přenesl na mě. Bůhví, říkala jsem si, budu mu věřit prostě. No o měsíc později, když se mi projevil herpes( což je o proti kondylomatům fakt sakra sakra sakra hodně nepříjemný a bolestivý), jistota toho, že mu budu věřit mě nějak opustila. Už spolu nejsme, věřím, že mě nepodvedl, jen prostě to do toho vztahu zasáhlo, já se vyptávala jeho, on mě. Nicméně kondylomata se mě drží pořád, herpes se naštěstí nevrátil, i když to má prý v oblibě. No, z toho vyplývá, že si ze vztahu můžeme odnést i nepříjejmnější věci než jen vzpomínky a bolístky na duši.... No, to jsem se rozepsala, každoopádně ti držím palce, ať to bude cokoli, ať je to rychle pryč:)

    OdpovědětVymazat
  2. Jo, to znám... Respektive, od patnácti mě tak čtyřikrát pětkrát do roka trápí mykózy. Loni v zimě herpes (fakt to bolí jak čert a nikdy se toho nezbavíš, jen to můžeš uspat), pak měsíc léčení antibiotikama s ureaplasmou (má ji sice skoro každej, ale mě způsobovala záněty močáku), teď nedávno zánět děložního čípku, což znamenalo 10 dní antibiotických čípků, na to samozřejmě navázala mykóza, takže další čípky.... Prostě běs.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak mě se naštěstí všechny tyhle věci vyhnuly... Jen jednou kvasinky, léčili jsme se oba a pomohlo. Budu držet palce...

    OdpovědětVymazat
  4. Ty jo to vám holky nezávidím.. mě se tahle věci zatím naštěstí vyhýbají.

    OdpovědětVymazat
  5. Momentálně se léčím s bakteriálním zánětem, takže taky žádná hitparáda... Přítel dostal taky léky, takže je možný že si to předáváme delší dobu.. Nevím.. Každopádně já s nikým jiným nespala..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak mě nakonec řekl, že je to kombinovaný bakteriální zánět. Ovšem nechápu ty kožní problémy k tomu. Dostala jsem globule a mastičku pro sebe i pro něj a začínám léčit.

      Vymazat
    2. Doufám, že máš dobrého doktora, kterému v jeho úsudku věříš. Protože já zažila před rokem a půl to samé, nejprve taková drobná krupička kolem vchodu, pak už i výrůstky vevnitř. První doktorka mi řekla, že mám bakteriální zánět a bez jakýchkoliv stěrů mi napsala globule. Díky tomu, že jsem léčila něco, co jsem neměla, se moje problémy ještě zhoršily a současně bojuji s laktobacilózou. Každopádně pokud můžeš, zajdi si rovnou na kožní, ať se ti na to podívají, tam s tím mají přece jen více zkušeností. Já byla dvakrát na pálení/mražení, nakonec jsem doléčovala pekelně drahou mastičkou. A doufám, že už se mi ty potvory nikdy nevrátí. Zuzka

      Vymazat
    3. Doktora mám dobrého, což to. Ale nějak mi nesedí jeho diagnoza zánětu. Co ty výrůstky? Nevím.
      A tak si zvesela strkám globule, mažu mastičku a čekám co bude dál.

      Vymazat
    4. Doktorku mám taky skvělou, ale trochu mi přijde, že gynekologové to berou jako banální záležitost. Chodím tam s tím měsíc co měsíc a ona vždycky třeba prohodí "No jo, zase je tam máte, ale jsou dvě a malinký." Nj, ty mi sice namaže, za týden na kontrole jsem fit, ale uběhne měsíc a mám to zase. Nakonec jsem jí přemluvila aby mi předepsala Aldaru, je to nějaká mastička za necelý 2000 která by měla pomoci ... No mě nepomohla ... Ale nikde mi nikdo neřekne co dál...

      Vymazat
  6. Já mám s kvasinkovýma infekcema problémy už asi 2 roky. Vrací se to pořád dokola přes všechny opatření. Navíc se mi pravděpodobně antibiotiky rozhodil menstruační cyklus a pořád mám vynechávky nebo se měsíčky opozdí. Každej měsíc se totálně bojím,že jsem těhotná a je to děs....
    Držím palce moc,at jsi v pořádku :)

    OdpovědětVymazat
  7. To je fakt starostí s těma našima kundičkama :( Ta moje je taky momentálně nemocná, ne nějak vážně, ale jsem z toho špatná, mám ji ráda a vždycky jsem byla pořád nadržená, teď ji mám jak mimo provoz :( žádný chutě, nic.. před spaním místo sexu zavést globuli a jít spát s nadějí, že vše bude ok.. Tvůj článek mi teď moc pomohl, nikdy předtím jsem s NÍ nic neměla.. Nesmíme přestat věřit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Připomínáš mi Samanthu z Sex and the city :D

      Vymazat
  8. Tak to držím palce!
    Nikdy jsem na tokovýhle věci netrpěla, až po porodu..... nevím, jestli to bylo porodem, nebo mi tam zatáhli nějakou infekci, nicméně od porodu jsem na gyndě pečená vařená a pořád mám samý globule :-(

    OdpovědětVymazat
  9. Kondylomata jsem jednou měla taky. Je to z HPV viru (jiného kmene, než který způsobuje rakovinu). Já jsem to měla zrovna v době, kdy jsem žádného přítele neměla - prý je to stejně jako se změnami na čípku, že ten virus se v těle nějakou dobu vyskytuje, ale nemusí se vůbec projevit.
    Napřed jsem s tím byla na gyndě, tam mi na to doktorka dala nějaký přípravek, zapomněla jsem jaký, a jiný jsem dostala ať si to tím natírám, což tedy PŘÍŠERNĚ bolelo. Už nevím co to bylo, ale prostě nějaký přípravek na bradavice, jenom speciální na tuhle část těla a né na nohy. Fakt je že některá odpadla, ale 100% to nepomohlo.
    Tak jsem se na to vybodla a šla jsem na dermatovenerologii s tím že to je přeci jejich obor, a tam mi to za 30 kč ošetřili dusíkem stejně jako se dělají bradavice na nohou. A asi za tři dny to všechno odpadlo.
    Takže z mojí zkušenosti - je to v první řadě pohlavní / kožní nemoc, tak to patří těmto specialistům, ne gynekologovi. A není trapný na tohle oddělení chodit, vždyť na stejné oddělení se chodí na vyřezávání pih.

    OdpovědětVymazat
  10. Nejste na tom samy, holky. :) Já na tom byla akorát v Motole na zákroku.. v celkové narkóze asi 15-30 minut? Ani už nevím.. Ale měla jsem ji tak nateklou, že to nešlo.. :D A už se mi to zase vrací, tak nevím, co s tím :/

    OdpovědětVymazat
  11. Nemusel to přitáhnout nikdo od nikoho. Na genitální bradavice (zní to ještě hůř jak kondylomata) trpím taky. Současný přítel byl můj první, já jeho sice asi miliontá :D ale rok a půl předemnou s nikým nespal. Půl roku v pohodě a potom problém za problémem. Nakonec jsme si od doktora nechali předepsat Aldaru, je to krém za asi 2000 na který přítel chytil alergickou reakci při které se mu ON osypal...no hrůza. Co měsíc to návštěva lékaře na pomazání nějakým přípravkem po kterém to zmizí..ale za měsíc je to tu zase. Doktorka mi říkala, že se mám nechat očkovat proti rakovině děložního čípku...no jo, ale co přítel?

    OdpovědětVymazat
  12. Takže k mému stavu, po léčbě, kdy jsem dobrala všechny čípky, poctivě držela půst a mazali jsme se mastičkou jako diví se nic nezměnilo, naopak bych řekla že je to možná ještě horší..Nejsem si jistá jestli to ty kondylomata jsou, jsou to totiž spíš takové vystouplé pruhy.. a ne jako bradavičky. Achjo :/

    OdpovědětVymazat
  13. Já se teď od doktora dozvěděla taky super diagnozu.. Chlamydie.. Když mi to oznámil, myslela jsem, že se propadnu do země.. Připadám si jako špína. Navíc taky jsme s partnerem přemýšleli, kdo a kde to chytil.. Přitom za poslední dobu spíme jen spolu.. No beru antibiotika po kterým mě bolí žaludek jak blázen a měsíc bez sexu.. Do toho beru laktobacily a modlím se, abych ještě jako bonus nedostala kvasinky.. No řeknu vám, že to s těma frndama máme těžký..

    OdpovědětVymazat
  14. Holka, byt tebou s tim jdu radeji na venerologii nez gynekologii.. Drzim palce, at jsi brzy v poradk

    OdpovědětVymazat
  15. Holky, já měla také hodně problémů s mýkozami furt dokola a hlavní na co jsem přišla je: co nejvíce omezit sladké, pokud možno nestresovat se, posilovat imunitu (mně nejvíce pomohl čaj ze ženšenu a kustovnice čínská). Hodně zdaru při léčení.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, V. ♥