středa 28. června 2017

Zpověď nadržené učitelky

Nedávno jsem tady psala, že nemůžu najít žádnou erotickou knížku, ze které bych si sedla na zadek a zajímaly mě vaše tipy. Chtěla bych za všechny doporučení poděkovat, protože jsem ráda, že jsem tak mohla objevit knížky, které pro mě nebyly do teď tak známé a které jsem mezi "Nabíječi, Roštěnkami a Padesáti odstíny" úplně přehlídla. Domů jsem si nedávno s očekáváním přinesla knížku Tampa a konečně jsem spokojená! Oddychovka s kontroverzním a vzrušujícím tématem mi dělala doprovod při opalování, ve vaně, v posteli i na cestách a musím říct, že mojí fantazii dokázala probudit.


Je to jedna z těch knih, které v člověku vyvolají emoce a chuť s někým diskutovat o tom, jestli je to normální nebo jestli je to zvrácené a jak moc. Pak je tady taky pocit, který jsem při čtení zažívala nejen v hlavě. Líbí se mi to! A i když v dnešní době můžete takhle komentovat knihy s BDSM tématikou, tak tady si najednou nejsem úplně jistá, každopádně jsem o sobě zjistila další zajímavou věc...


Tampa je kniha o sexu. Je to jakási zpověď, kterou píše šestadvacetiletá středoškolská učitelka Celest, toužící po pozornosti svých čtrnáctiletých studentů. Sexuální uspokojení jí totiž nepřináší sex s manželem, kterému se radši snaží vyhýbat a občas mu se sebezapřením podrží, ale objevování mladých těl.Hned na začátku se na scéně objeví lehce zakřiknutý Jack, který ji v kolektivu žáků nejvíc zaujme a přichází popisování touhy a hlavně neskutečně vzrušující okamžiky, kdy se Celeste pomalu snaží k Jackovi dostat. Ověřuje si, nakolik mu může důvěřovat, pomalu si ho získává a manipuluje s ním až k okamžiku, kdy dojde na první sex.


Sexuální scény jsou popisovány do detailů, i když by mohly být klidně delší a rozvinutější. Nevím jestli zrovna příjemně, ale překvapil mě konec, který jsem čekala o dost méně náročný. Nečekejte ale nějakou love story nebo emocionální výlevy a podobně naladěná slova. Kniha je psaná s ohledem na povahu Celeste velmi neutrálně a s odstupem. Myslím, že si moje dobré hodnocení zasloužila hlavně tím, jaká Celeste je, jaké je její perfektní manželství a co se odehrává uvnitř její hlavy. Úplně ideální by pro mě bylo, kdyby její povahové rysy a "úchylky" byly ještě víc popsány v souvislosti s jejím osobním životem, ale to už bych asi chtěla příliš. Styl psaní mi seděl i tím, že nebylo třeba nějakých srdceryvných scén a úvah nad hříchem hlavní hrdinky, právě naopak. Bylo to přímé a místy (zvlášť na konci) opravdu krutě přímé. Podle některých článků se jedná o knihu o pedofilii a o psychicky narušené ženě a je mi jasné, že ne každému Celeste svojí povahou sedne. Každopádně to určitě stojí za vyzkoušení.




Tampa je inspirovaná skutečným případem Debry Lafave a pokud vás zaujme, doporučuji si k němu dohledat něco víc. Velmi atraktivní blondýnku Debru policie v roce 2004 obvinila ze sexuálního styku s jejím čtrnáctiletým žákem. Ta pak přiznala, že prostě jenom toužila po něčem zakázaném. Před zahájením soudu se ale matka chlapce dozvěděla, že bude proces odvysílán v televizi a nechtěla, aby u soudu vypovídal. Obhajoba toho využila a Debra nakonec dostala tříleté domácí vězení, probační dohled a zákaz přiblížení k dětem na sedm let. Mimochodem, po celou dobu projednávání případu se na veřejnosti a v médiích ukazovala v červené rtěnce a vyzývavém oblečení a stěžovala si na přílišnou publicitu jejího případu jen proto, že je přitažlivá.

1 komentář:

  1. Já jsem tuhle knížku četla asi tři roky zpátky a vlastně to pro mě byl taky šok. V pozitivním slova smyslu. Lépe jsem s žánrem erotika začít nemohla, bohužel Tampa nastavila všem dalším erotickým knížkám laťku tak vysoko, že jsem radši přešla na obyčejnou beletrii. :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, V. ♥