pátek 1. srpna 2014

Swan Ultimate a vše co jste chtěly vědět!

Když jsem v článku o holení představila svůj strojek přišla mi spousta otázek. Ze začátku jsem jednotlivě odpovídala, ale nakonec jsem si řekla, že vyberu ty, které se opakují a odpovím najednou do článku, který třeba pomůže i ostatním. 

K čemu slouží která hlavice? Jak to poznám?


Krabička se strojkem obsahuje celkem čtyři různé hlavice pro čtyři různé využití. Možná se to zdá jako složité a váháte, jestli vůbec budete vědět na co kterou použít, ale uklidním vás. U strojku je také docela pěkný návod (i když není v češtině) a tak se spoustu věcí dočtete přímo v něm. 



Na obrázku vidíte, jak strojek využívám já. 

Používá se strojek ve vaně? Jakou použít pěnu?
Strojek se používá na suchou kůži! Takže bez vody a bez pěny, prostě jen tak. Doporučuji potom kůži namazat olejíčkem nebo krémem.

Může mi strojek způsobit nějaké poranění? Pořezala jsi se při prvním holení?
Strojek samozřejmě poranění způsobit může, neříkám že ne. Ale když vše budete dělat tak, jak máte, určitě se nic nestane (určitě se nestane nic víc dramatického než při holení žiletkou). Na rozdíl od žiletky si myslím, že strojkem se nejde nijak pořezat, protože mě osobně se nic takového nestalo, maximálně vás jakoby "kousne" a na kůži se objeví malá krvavá tečka.

Jaké jsou tam šablony? A jak se vlastně používají? 
Přiznám se, že šablonky jsem ještě nezkoušela. Důvod je ten, že na to nemám chlupy a zůstávám věrná svojí čárce. Šablony jsou prostě nálepky v různých tvarech a fungují tak, že nálepku nalepíte na chlupy, kolem ní se oholíte a po sloupnutí vám tvar zůstane. Ten pak můžete jiným nástavcem zkrátit nebo ještě trochu upravit. 


Jak dlouho ti trvá než se tímhle strojkem oholíš?
Čas holení jsem nikdy neměřila, ale pokud si holím současně i nohy (což většinou ano) tak se přiznám, že u toho koukám na film. Když chci být oholená opravdu hladce, zabere to poměrně dost času. Nohy holím tím nástavcem který jsem na obrázku pojmenovala "hladké" a dělám pohyby nahoru a dolů, kousek po kousku. Když už dojdu k intimnímu holení tak už se samozřejmě soustředím aby neoholila i to co nechci ;) a řekla bych že to samotné trvá cca 10-15 minut. 


Hodnocení:
+ žádné podráždění ani vyrážka
+ nezarůstají chloupky
+ různé hlavice, precizní výsledek
+ design 

- oholení trvá déle než žiletkou
- je třeba se naučit, jak se oholit opravdu hladce



Strojek najdete TADY! Na stránce najdete také stejný v černé barvě. 

Ptejte se dál do komentářů, ráda odpovím! 




13 komentářů:

  1. Ahoj,
    strojek mne velmi zaujal tak uvažuji o jeho koupi, ale vrtá mi hlavou jedna otázka. Opravdu lze tímto strojkem (bez žiletky a vytrhávání) dosáhnou opravdu hladkého oholení intimních míst jako např. právě žiletkou? Nezůstanou potom nějaké kratičké kousavé chloupky? Díky za odpověď :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, vrčí/hučí strojek moc nahlas? nebo je spíš tišší? děkuji :)

    OdpovědětVymazat
  3. Strojkem se dá oholit dohladka, důležité je držet ho kolmo ke kůži a kůži mít pokud možno napnutou. Když mi potom nějaký chloupek zůstane vezmu ten nástavec, který je určený na šablony a jednoduše ho přímo oholím, ale žádné strniště nezůstane. Je to spíš jeden, dva chloupky které strojek nevezme.
    Strojek vrčí, ale nevím jestli úplně nahlas nebo středně, protože je to můj první, to porovnat nemůžu.

    OdpovědětVymazat
  4. A jak často se jím holíš? Tzn. jak dlouho oholení vydrží? děkuji za odpověď:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Hned jak jsem si precetla prvni clanek tak jsem si ho koupila :) podpazi je uplne super a zbytek mi dohladka nesel..ale asi to bude tim ze to jeste nemam v ruce a nedala jsem si ja cas :) nohy mi teda nesli

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě zase jde podpaží úplně ze všeho nejhůř.. :)
      nohy vždy holím nejprve tou hlavicí co jsem nazvala - delší chloupky, i když je dlouhé nemám, tím to udělám téměř dohladka a pak to vezmu tou závěrečnou a je to super!

      Vymazat
  6. Za jak dlouho se asi tak nástavce ztupí? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bohužel nevím, mám ho chvíli. Ale na druhé straně, nepřijde mi (i když se možná pletu) že by se tyhle strojky vůbec tupily. Beru to tak, že přítel má svůj strojek už dlouho (roky) a funguje pořád dobře a ani se podle mě náhradní nástavce neprodávají.

      Vymazat
  7. Jak dlouho vydrží baterky? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na to se asi nedá odpovědět, podle toho jaké máš baterky a jak často a jak se holíš :)

      Vymazat
  8. Jak jsi s ním spokojená ted? Máš ho pořád? zvažuji o koupi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přiznám se, že jsem po poměrně krátké době zase začala používat jednorázová holítka. (Čistě teda z lenosti no :-D)

      Vymazat

Děkuji za komentář, V. ♥