středa 5. listopadu 2014

Oblečte svoje prsa správně!

Dnes jsem se rozhodla udělat pomyslnou čáru za tématem Prsa, které sklidilo velký úspěch, zvlášť díky galerii, kterou jste si samy vytvořily. A čím jiným prsa uzavřít než dobrou podprsenkou?

Vybrat si správnou podprsenku je opravdu téměř nadlidský úkol a podle odborníků si neumí podprsenku vybrat 90%žen. (Nejen) při psaní tohohle článku jsem vyzkoušela různé kalkulačky a tabulky, které by mi prozradily, jakou mám tedy velikost. 

Mám 103cm přes prsa a 83cm pod. Jedna tabulka říká 80G další 75H, jiná 80F a poslední 85D. Ano čtete správně, přitom to nebyly tabulky pro určitou značku, ale tabulky s názvem obecné velikosti, jak si koupit podprsenku a podobně. Sama v tom velmi často tápu, i když jsem si přečetla už spoustu článků a většinu podprsenek jsem donedávna nakupovala v NewYorkeru. Proč? Z pohodlnosti a kvůli cenám, které mi přišly za podprsenku tak akorát.  Jenže pokud máte nějakou velikost, která je pro takové obchody nestandardní tedy jiný košíček než A nebo B a jiný obvod než 75 narazíte. Ano, občas se dá při troše štěstí najít i kousek, který vám velikostně bude vyhovovat, ale u mě to většinou dopadlo tak, že jsem si řekla:"Proboha vždyť je to úplně největší, co tady mají, to mi prostě je." a pak při troše pohybu a po prvním vyprání mi prsa lezla horem. Kupování podprsenky je pro mě traumatický zážitek. Většinou jsem opravdu otrávená z toho, že si nemůžu koupit to, co chci, od krásných vzorů, barviček a většinou skončím u stojanu divných tělových barev nebo u černé klasiky. Při tom mi nepřijde, že bych měla nějak velká prsa, že by mi bylo souzeno nosit prádlo, které se barevně a leckdy i střihově hodí spíš do šuplíku mojí babičky. 
Další chybu, kterou jsem několikrát udělala jsou tenká ramínka, která se mi dřív nebo později (spíš dřív) zaryla do ramen a volný obvod, díky kterému mě pekelně bolelo za krkem. A další? Vycpané podprsenky. Opravdu netoužím s mojí velikostí po tom, abych měla v podprsence ještě 10cm molitan, kam se mi mají pak prsa vejít? Přemýšlel nad tím někdo? K čemu mi je, že si vezmu 80E,když je tam místo na B a výsledkem po oblečení jsou tak možná éčka?
Teprve nedávno jsem si koupila svojí první podprsenku z H&M a nevím proč jsem to neudělala už dřív. Hned jsem koupila další a další a došla jsem k závěru, že bych mohla svoje staré podprsenky vyhodit. 


Pak jsem se rozhodla pro to, udělat si ještě větší radost. Nezasloužím si to, po tom, co jsem si s podprsenkami už užila? Zasloužím! 
Dnes tady sedím jen v podprsence Lovely Silhouette od Triumph, prsa mi v ní odpočívají jako na polštářku a konečně mám pocit, že mě nikde nic netlačí a všechno drží na svém místě. 

Objednávala jsem na luxusnipradlo.cz a přiznám se, že objednat přes internet jsem se trochu bála. To, jak jsem trávila vždy hodiny v kabince a žádná podprsenka mi prostě neseděla ve mě zanechalo nemilou vzpomínku ale nakonec jsem se odhodlala. Velikost jsem si nastavila v tabulce a výsledek jsem prostě objednala. Musím se přiznat, že mi k odhodlání pomohlo to, že můžete zboží bez udání důvodu do 14 ti dnů vrátit a eshop vám vrátí peníze nebo vymění za jinou velikost. A velké plus bych dala eshopu také za videa ke zboží, kde vám dopodrobna podprsenku ukáží, protože na leckdy upravených fotkách zdálky nemáte vůbec tušení, co si vlastně kupujete.
Dnes mi podprsenka přišla a já už předem čekala, že mi nebude v něčem 
vyhovovat. A víte co? Je skvělá! Je to opravdu velký rozdíl od podprsenek, které jí kvalitou nesahají ani po první háčky na zapínání. Příjemný materiál, pevná, široká ramínka, žádné vycpávky, a hlavně se mi líbí, že mě nijak neřeže do prsou ze strany, což se mi často stávalo. Spokojená jsem i se svým výběrem, protože je nádherná a přesně podle mých představ!
Mohla bych jí bez váhání doporučit všem slečnám, které mají velká prsa, protože ta moje do ní prostě skvěle zapadly a košíčky jsou poměrně hluboké, takže nehrozí, že by mi z nich prsa při předklonu vypadly. Přišla jsem na to, že investovat do opravdu dobré podprsenky se vyplatí, protože ať už máte prsa jakákoli, dobrá podprsenka z nich udělá vaší přednost, bez bolesti zad, nevzhledných faldů nebo v opačném případě spousty místa a všeho dalšího, co vám možná do teď znepříjemňovalo život.

Na závěr jsem úmyslně vybrala podprsenku za 450Kč značky NewYorker, která je vzhledem opravdu hodně podobná, ale když se podíváte blíž, zjistíte, co všechno je špatně.



20 komentářů:

  1. Ja tedy nakupuji v New Yorkeru. Pres prsa mam 86, pod 71. Podle jedny kalkulacky mam mit 70C, podle dalsi 65DD. Jakmile me podprsenka jen trosku skrti, vadi mi to. Nosim 75B a jsem spokojena, 70 mi prijde tesna a s myma dvojkama nemusim mit nejakou extra oporu.
    Jo a ty vycpane push-up podprsenky mi silene vadi, jsou ted vsude, New Yorker je toho plny, coz me stve. Prsa mam vlastni, nepotrebuju nahradni :D
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hmm... tvoje záda ani prsa ti moc vděčný nebudou... Mám pod prsy 71, a celkově mám 65G a to už poznám hned,proč je velkej obvod na prd... Pokud ti ještě "povyrostou",poznáš hned, pokud ne,poznáš za pár let, že to nebylo to pravý oříško-čokoládový

      Vymazat
  2. Já si kupuju podprsenky zásadně v Lindexu :) Obrovský výběr velikostí a i ve větších mají moc pěkný kousky :) A zpracování je kvalitní :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já jedině Caresse Bra a konečně máme obchod i v Brně...
    Jinak moje 65FF se kupuje dosti blbě :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, mám 2 z Caresse a jsou top. 65FF samodržku Ewa Michalak, která skutečně drží i má větší prsa a 60G Freya. Cena sice kolem 1400,- ale skutečně se vyplatí.

      A co je lepší, nemusíte se stresovat velikostí. Asistentka v obchodě (ano, skutečně nechci použít slovo prodavačka - to na v Caresse nesedí) prostě koukne a přinese, co je na výběr. Ženská část rodiny si tam udělala "party" se zákusky a kávou a v 6 lidech jsme si odnesly asi 10 podprsenek :)

      Správná podprsenka je prostě základ :)

      Vymazat
  4. Mě hodně láká ještě Curvy Kate, tam bych tedy měla mít podle tabulky nějakých 75H, ale asi jí zkusím ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám 90% podprsenek od Curvy Kate a kupuji na Brastop.com :)
      Mám tam velikost 32G což je možná 70H? I? J? Ani nevím :D Mně třeba v HM nebo v NY nikdy podprsenky nebyly, vždycky jsem musela kupovat někde v Triole kde jsem za to dala 1500,- a ještě to stejně nebylo ono. S Curvy Kate jsem konečně poznala jaké to je mít podprdu která drží obvodem ale ne ramínkama!! To je to nejzásadnější. A navíc si konečně můžu vybírat z několika barev či vzorů a když chytnu akci tak vyjde jedna třeba na 500,- což je dost v pohodě :)

      Vymazat
  5. Jako bych ten článek psala já! Nakonec jsem i jiné velikosti (než 75b) našla v Tescu, takže mám tři stejný podprsenky, ale v jiné barvě:D ale po několika letech bych ráda něco hezkýho, něco nad čím bych se chodila kochat do zrcadla, ne "jen" podprsenku...mrknu na tvůj odkaz

    OdpovědětVymazat
  6. Mně osobně v tomhle ohledu "změnila život" (:D) návštěva u Victoria's Secret v Londýně. Do té doby jsem nosila 85C, tam mi naměřili 36DDD :D a podprsenka, co jsem si vybrala (navíc ve slevě za 20 liber!), opravdu co se týče pohodlnosti nemá konkurenci. Šáhnete na materiál a víte, že to je prostě něco jiného, než jste do té doby měli. A nutno podotknout, že mám silné nutkání všechny ostatní podprsenky vyhodit z okna :D

    OdpovědětVymazat
  7. Já nakupuju odprsenky v Tescu - jsou pohodlné, sedí mi a hlavně nejsou vycpané! Najít v normálních obchodech nevycpanou podprsenku, to je pro mě nadlidský úkol. Když už se mi nějaká líví - šáhnu na ní a tam je strašlivá vrstva molitanu a to je pro mě teda hrůza.. :D Mám velikost 85C a nepotřebuju si prsa ještě vycpávat.

    OdpovědětVymazat
  8. většinou se podle tabulek co koukám lišíte o číslo, co do obvodu i košíčku. Ale já v reálu nosím 70A, ale střihem mi bohužel sedí málokterá. No podle tabulek bych měla mít 60-5/C-D což opravdu netuším, kde bych asi tak vzala :D

    OdpovědětVymazat
  9. mam mala prsa, ale uz nejakou dobu kupuji jenom pradlo od Triumphu a jsem maximalne spokojena! Mam hodne maly obvod (65 nebo 70) a jen Triumph se mi nevytahnou v obvodu....

    OdpovědětVymazat
  10. Mam podprsenky od trioly, triumphu, m&s, z tesca, sasa, lindex, a nesedi mi zadna, mam jedno prso o dve cisla mensi takze sehnat podprsenku je prakticky nemozne, i sehnat 75F na to vetsi se neda, protoze mi nic nesedi a to jako vazne, obycejne si vyzkousim tak 30 kousku nez odejdu zklamana bez uspechu. Nejlip je mi bez ale tak nemuzu chodit mezi lidi. Asi se zkusim podivat na tu chvalenou curvy kate

    OdpovědětVymazat
  11. Ano, podprsenku z ¨Ny jsou vycpané klumpy. jednou jsem si tam v euforii koupila podprdu, kterou jsem měla 2x protože má protivný silikonový proužek podél obvodu a šíleně dře a dělá celkově blbý tvar prsou... Já ám třeba ráda i takový ty polosíťové podprsenky od belindy. Tu jsem nosila hrozně ráda, ale už její čas nastal a musela jsem se s ní s těžkým srdcem rozloučit..

    OdpovědětVymazat
  12. já nakupuji podprsenky jedině od La Senzy! dělané jako na míru :)

    OdpovědětVymazat
  13. Já jsem si teď poprvé zašla do Tezenis a tam mi prodavačka dala zkusit 85 B. Sedí krásně a jsem s nimi spokojena, ale teď když jsme viděla to video, začínám pochybovat, zda je to opravdu moje velikost. Jelikož prodavačka říkala něco o čtyřkách a potom mi dala tuhle velikost, nevím, jak je to možné, asi to nechápu,. :D

    OdpovědětVymazat
  14. Já kupuju zásadně u té paní v tom spodním videu a když si člověk nevezme nějakou extra zdobenou tak ani není drahá ( DKNY cca 1500,-). Tady ty paní přesně ví co je třeba.
    Sestra měla z VS a to byly šprndy úplně k ničemu, hnedkom se to rozpadlo. Z NY jsem měla taky a to byl shit nadruhou :D. Z lindexu a z HM mám jen ty obyč látkový a jsou taky supr =)

    OdpovědětVymazat
  15. Já chodim do Trioly :) fakt paráda, poprvé jsem si v prodejne predem domluvila sraz s paní od nich, co radí co a jak. Přisla jsem, dostala jsem šampíčko :) paní me otypovala jeste oblecenou, pak i přemerila v prádle, zašly jsem ke stojanu, vybraly pár kousků a v kambince jsem zkusila. Presne jsem poznala rozdil jak vypadá na tele rozdíl 70E/80D a ted kdyz k nim zajdu nebo kouknu na eshop hned vim jakou a vzdy sedi. Jinde uz nekupuji :)

    OdpovědětVymazat
  16. Ja uz ani nevím jaké mám číslo, ale prsa tak akorát řekla bych..podprsenky nenosim. Vůbec. Jsou mi nepohodlné. Prsa mám pevné a myslím si že daleko hezčí než když jsem podprsenky nosila.. navíc je mám jiné. Všechny ženy a slečny v mém okolí je mají kulata,stejna.. A že někdy vykouknou? Ano protože je jednou uz ukazovat nebudu moct, tak proč ne teď ;)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, V. ♥