čtvrtek 20. listopadu 2014

Zkoušela jsem feromony! Fungují?


O zázračných feromonech jsem slyšela poprvé v dokumentu o zvířatech a pamatuji si, jak mě to fascinovalo. Feromony ve zvířecí říši totiž spolehlivě slouží jako komunikace a dávají najevo spoustu informací od zařazení v hierarchii po sex. Jenže my nejsme zvířata a naše jednání jsme schopni ovládat alespoň částečně mozkem, takže u nás nehrají vylučované feromony takovou roli, navíc se sprchujeme, používáme parfémy a tak se o nějakém přirozeném pachu nedá vůbec mluvit. Ale možná nějak podvědomě je vnímáme a také podle nich reagujeme. Nejsem vědec a v chemii se příliš nevyznám, takže o tom, jak feromony fungují nebo nefungují vlastně nic nevím, ale i to, že nic nevím, a to, že je to tak trošku záhadné, mě dovedlo k tomu, si pořídit feromonový parfém! 


Líbila se mi myšlenka, že s touhle kouzelnou lahvičkou ovládnu opačné pohlaví, a jak obal slibuje, tak v osobním ale i profesním životě. Budu díky ní více ženská, přitažlivá, populární....kdo by tohle nechtěl? Navíc, nemusím si zoufat ani v případě že jsem zadaná, protože feromony mají prohloubit náš vztah, posílit vazby a zařídit, aby se na mě díval, jako když jsme se poprvé poznali. Budu sebevědomější, jistější v kontaktu s lidmi a také mi parfém vyvolá dobrou náladu. 
Dobře, nebudu příliš naivní.
Pár dní po mých natěšených úvahách jsem držela v ruce malou krabičku s nápisem Sexual Atraction Pheromones Woman formula 5-ALPHA. Samo o sobě to zní jako kouzelný elixír. Doporučuji všem si nejprve přečíst, jak velká lahvička vám domů přijde a předejít tak zklamání a větě:"Za tolik peněz, tak málo feromonů...", která se objevuje ve spoustě recenzí, moje lahvička má jen 15ml.
První otevření, první přivonění a cesta z pošty domů. Měla jsem zafixováno, že feromony prostě nevoní, protože je často doporučováno používat je současně s vaším parfémem. O to větší bylo moje překvapení, když jsem si trošku stříkla na zápěstí a na mě až moc silná vůně zalila celé auto. Jako parfém bych si tuhle vůni rozhodně nevybrala, připomněla mi laciné parfémy z tržnic, ale po chvilce to trošku opadlo. Nicméně ON mi řekl, že to voní..že by na tom přece jen něco bylo?

Před tím, než jsem se pustila do recenze jsem parfém použila asi dvacetkrát, možná víckrát, a z lahvičky moc neubylo. Vůně vydrží hodně dlouho, cítím jí ještě pár hodin po tom a stačí jí málo. Prvních pár použití jsem si na vůni zvykala, ale víte co nastalo potom? Sama jsem si k zápěstí přivoněla během dne a začala jsem ho používat i na krk, aby mi byla vůně blíž. Nevím, jestli jsem si vsugerovala, že tuhle vůni prostě musím mít ráda, ale teď už je mi příjemná.


Použila jsem jí na pohovor, do města, na nákupy, do postele, na akci, do práce, na posezení s kamarádkou. Zkusila jsem různé situace, abych viděla, jestli na mě muži reagují jinak. A řeknu vám jednu jedinou věc, ať je to jak chce, a ať už je to jen placebo, které vám do podvědomí vtlačí to, jak jste sexy, přišlo mi, že se něco změnilo. 
Nebudu tvrdit, že muži omámení tou vůní po mě toužili, ale spíš jsem si mnohem víc všímala mužských reakcí, nenápadných pohledů a gest. 

Nevím jak budou feromony působit na vás, ale věřím tomu, že opravdu pomáhají pokud máte při flirtování, ale i celkově při jednání s lidmi, malé sebevědomí. Cítíte se totiž pak sexy a opravdu jistěji, máte přece TU vůni! Navíc tím, že vůni opravdu cítíte, vás nutí dívat se, jestli jí cítí ostatní, zvednete oči, navážete oční kontakt a opravdu si všimnete, že se na vás muži dívají (a je jedno, jestli kvůli vůni nebo pro něco jiného). Můj dojem je ten, že tenhle elixír působí především na vaší psychiku a pak možná taky podvědomě na muže, ale za mně ANO, něco, ať je to cokoli, na tom prostě bude.

Trocha chemie 

Sexual Atraction Pheromones Woman formula 5-ALPHA ukrývá speciální vzorec složený ze čtyř feromonů:Alpha androstenol (5α-androst-16-en-3α-ol), beta-androstenol, alfa adrenostenonu (5a-androstan-3a-ol, 17-one ) a Estratetraenolu (estra-1, 3,5 (10), 16-tetraen-3-ol).

Alfa Androstenol (5α-androst-16-en-3α-ol) - feromon popularity je zodpovědný za charisma a popularitu. Vysílá signál o tom, že jste zdravá, plodná a sexuálně přitažlivá. Stejný feromon je zodpovědný za pozitivní emoce. Ostatní lidé vás vidí jako velmi atraktivní a jsou k vám otevřenější.

Beta-Androstenol - feromon lákáníchemicky hodně podobný s prvním feromonem, ale má jiný úkol: podporuje komunikaci na hlubší úrovni. Pomáhá při přilákání opačného pohlaví, vytváří pocit hluboké laskavosti, klidu a pohodlí ve vaší přítomnosti.
Androstenonu (5a-androstan-3a-ol-17-on) - vedoucí a sexuální feromon
tento feromon se vyskytuje u žen i u mužů. Ženy, které mají vysokou úroveň tohoto feromonu jsou vždy středem pozornosti a vzbuzují obdiv a respekt. Je pro ně snadné získat pozornost a sympatie. Tento feromon zvyšuje sexuální napětí a touhu kolem vás. 

Estratetraenol (estra-1, 3,5 (10), 16-tetraen-3-ol) - feromon ženskosti a svůdnosti
Je zcela bez zápachu (spojené s estrogen - ženský pohlavní hormon), zařídí abyste byla velmi ženská a smyslná. Má za následek stimulaci touhy u mužů. Tento feromon má uklidňující účinek na muže, a vyvolává v nich touhu objímat vás a chránit.

Feromony jsem objednávala TADY, kde najdete i verzi pro muže a různé další kouzelné lahvičky. 

A co vy? Máte zkušenost s feromony ve spreji? Co si o nich myslíte?

V.

5 komentářů:

  1. http://www.amoresa.cz/feromony-pro-zeny-pheromone-essence-7-5-ml-valavani/ toto? nebo něco jiného?

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem jednou dostala malý parfém jmenoval se harém, byl taky s feromony, tak jsem se nevoněla... Mě osobně moněl, ale moje drahá polovička ho na mě nemohla cítit, podleněj jsem smrděla, jak nabalzamovaná mrtvola... Ale to mu takhle smrdí snad všechny silnější parfémy co mám ráda (chanel 5, harem, Christina Aguilera)... Ale naštěstí si tu "mrtvolu" vyžehlil tím, že mi řekl, že mu voním nejvíc nenavoněná..

    OdpovědětVymazat
  3. A není možné, že se po nějaké době chlapovi jakoby očuchají? Že kdyby to opravdu fungovalo, tak jestli ho to nepřejde, protože na to po době bude zvyklý...

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, V. ♥