pátek 3. dubna 2015

Čím blíž jdu k tobě tím jsi dál aneb nemotorný sex

"Mám problém s tím, že v sexu jsme s přítelkyní každý úplně jinde. Jsme spolu teprve tři měsíce, ale za tu dobu už jsme měli sex několikrát a vždy to probíhalo úplně stejně a to tak, že naprosto nesehraně nebo jak to říct, prostě neohrabaně, každý chce něco úplně jiného. Nejen že mi to několikrát přišlo naprosto nemotorné a nepřirozené, ale nechce třeba jinou polohu a orální sex od ní je popravdě o tom, že se na něj okamžitě vrhne, dělá hlavou nahoru a dolů ale úplně bez citu nebo já nevím jak to popsat. Dělá to tak mechanicky a já se takhle ani neudělám takže je pak uražená a smutná.. Jenže to nejde. Fakt už nevím co dělat."


Poslední věta mi trošku nahrála do karet, protože jsem si hned řekla:"A co už jsi udělal?". Otázka nesehranosti v sexu je docela častá a nejčastější právě takhle na začátku vztahu. Ono se není ani čemu divit, vždyť jste úplně "cizí" lidi, kteří spolu nikdy předtím nespali, myslím že první dokonalý sex, který vás vystřelí až do vesmíru, je docela dost možná spíš náhoda. Každopádně, pokud jste spolu tři měsíce je to skvělé období na to jeden druhého nenápadně upravit k obrazu svému, tedy alespoň v sexu. Předstíráním toho, že vám to takhle vyhovuje a nebo nedej bože předstírání orgasmů, když to prostě a jednoduše není ono, je cesta do pekel. Čistě náhodně měla podobný problém tenhle týden i jedna čtenářka a tak jsem si řekla, že je to možná jeden z těch, které bych měla trošku rozebrat a také umožnit diskuzi pod článkem, která ukáže rady a zkušenosti ostatních.
Já si o "neladění" v sexu myslím dvě věci, tak za prvé na všem se dá "pracovat" jen pomocí hledání, bez nějakého dramatického řešení a bez toho aniž by se ten druhý musel stresovat, že něco není tak jak má být (i když většinou to i on sám dobře ví) a často naprosto přirozeně těla do sebe začnou zapadat, najdete vaše oblíbené polohy a to, co se vám bude líbit. Jenže za druhé to není pořád jen o hledání a pokud cítíte třeba i po nějaké době, že to stojí prostě za houby, je čas jít na to přímo a všechno vyklopit, včetně možná dost hrozných pravd. Obecně se dost těžko o sexu mluví, tisíckrát se odhodláváte říct, že ten orální sex je opravdu hrozný a tisíckrát to spolknete (možná doslova ☺). Já takové věci pronáším zásadně odlehčeně (a ideálně u vína), rozhodně ne v dusivé atmosféře, ale naprosto úsměvně a stejně tak bych si přála slyšet výtky i na mou osobu a můj sex. "Všechno je skvělý, ale když mi to děláš pusou spíš mě to šimrá a radši to mám prostě trochu drsnější!" nebo ideálně přímo při sexu:"Přitlač trochu! To je ono!" Důležité ale je směřovat to tam, kam chcete a to nejen slovně. Zároveň (což je mnohdy vážně těžké) vnímat toho druhého a nehrát si jen na diktátora. Cílem není skončit tak, jak chcete vy, ale najít si vaší novou vlnu, to, co bude oběma vyhovovat. To se mi strašně líbí na rozmanitosti lidského těla, s novým partnerem totiž přichází nové proporce, nové úhly zahnutí, nové pohyby, což může vyústit v docela dost zajímavé a hlavně nové techniky.

Poslední věc, kterou k tomu budu mít je fakt, že každý si ať už chceme nebo nechceme přinášíme různé zvyklosti z předchozího vztahu, z předchozích sexů a také ze svojí vlastní osobnosti. Možná je kámen úrazu to, že všechny holky to přece chtějí takhle nebo všichni chlapi chtějí kouřit mechanickými pohyby nahoru a dolů, to už je jedno. Ano, řekla bych, že předchozí zkušenosti nás do toho nového ovlivňují hodně a zvlášť pokud jste před tím spali třeba pět let s jedním člověkem, je jasné, že váš nový sex bude nový. Okořeněný vášní, ale možná nemotorný a nervózní, ale svět se nehroutí a spousta věcí se dá vzájemně naučit.



8 komentářů:

  1. Jsme s přítelem cca půl roku a musím říct, že mě dost baví to nové objevování a slaďování se. Nebylo úplně snadné o tom začít, ale postupně jsme si navykli se o sexu bavit. Přímo po tom si občas říkáme, co se nám líbilo a proč třeba zrovna tohle nefungovalo a jak na to třeba jinak... Ani jeden druhému do hlavy nevidíme, takže nemáme problém si říct, co se nám líbí a co naopak ne. Občas se i já přímo ptám, jestli se příteli to, co zrovna dělám líbí, nebo jak by se mu to líbilo jinak. Podle mě je to prostě o komunikaci, jako ostatně celý vztah :)

    OdpovědětVymazat
  2. Teda, po třech měsících sexuálního života by už sladění být měli.
    Tak nějka nechápu, co pořád všichni řeší :D Jasně, že to napoprvý není (skoro) nikdy nic dechberoucího a dokonalýho. Ale je přece strašně příjemný to "napravovat". Nevím, proč by měl být problém tohle s partnerem řešit. Když s ním spím, nemám problém mu říct, jak bych to chtěla, co by měl dělat jinak, nebo se ho zeptat, co jinýho by chtěl naopak on. Je fakt obrovská hloupost mlčet, neřešit a myslet si, že "se to časem zlepší samo".

    OdpovědětVymazat
  3. Taky pro mě nebylo nikdy těžký se o sexu bavit. Když něco chci, nejlehčí cesta je si o to říct. Stejně tak to myslím vnímal a vnímá přítel. Takže u nás padaly a padají věty typu "když to nebudeš dělat jen prstama, ale i dlaní, půjde to líp", "dneska spíš jemně olizuj špičku, jsem nějakej odřenej", až po "vezmi trochu víc gelu."
    Jsme spolu dva roky, ale pořád se navzájem učíme. Už jsme toho prodiskutovali tolik, že někdy stačí jemné podržení ruky/hlavy/boků nebo podobné drobné gesto naznačující, co bych ráda. A nikdy by mě ani nenapadlo se urazit jen proto, že mi můj přítel vysvětluje, co bych mohla dělat líp. Takové holky vůbec nechápu a vlastně neozumím lidem, kteří jsou schopní spolu spát, ale ne o tom zpětně mluvit.

    OdpovědětVymazat
  4. A ještě mě napadá... Než přítelkyni řekneš, že se ti nelíbí, jak to dělá a že by to mohla dělat líp, zamysli se i sám nad sebou. Protože by se určitě mohlo stát, že řekne "ok, zkusím to dělat líp, poraď mi jak, ale ty bys zas mohl zlepšit tohle a tohle a tohle..." Pokud sex není úžasný pro tebe, asi nebude úžasný ani pro ní a někteří chlapi jsou na uraženou ješitnost mistři. Jsou tak pyšní na svoje (někdy i pitomé, hrubé a králíkoidní) techniky, že pak těžko nesou jakoukoliv výtku, protože všechny holky předtím byly spokojené, tak přece nemůže být chyba v nich. Neříkám, že je to nutně tvůj případ, ale že je to něco, na co je vhodné si dát pozor a spolknout na chvíli svou pýchu.

    OdpovědětVymazat
  5. U předchozího přítele jsem se téměř celej vztah bála mluvit o sexu, spíš jsem jen tak naznačovala. Ale všichni určitě víte, že jen naznačit někdy prostě nestačí. Neříkám, že sex byl špatnej, byly v něm prvky, který se mi líbily mega moc, ale nikdy jsem například nezažila, že by mě udělal někdo jinej než já sama. U současnýho přítele jsem se prvního půl roku taky bála nějak víc doslova říkat, co bych ráda apod., ale časem jsem naznačila trošku víc, pak jsem naznačila uplně, pak jsem to už řekla na plnou hubu a nakonec jsem si taky přišla na své. Ale když si o tu konkrétní činnost říkám, tak se trošku stydím i teď. ;) Ale aspoň jsem si ověřila, že se opravdu vyplatí o tom mluvit. :)

    OdpovědětVymazat
  6. My nejsme sladění po dvou letech... :( V poslední době mě to trápí... Největším problémem je to, že je sobecký a navíc trpí předčasnou ejakulací... tedy... tím trpím spíše já... :-/

    OdpovědětVymazat
  7. Zdravím, chtěl bych se zeptat, kam je možné psát dotazy/ respektive podněty k diskuzi? S přítelkyní jsme marně hledali jakýkoliv kontakt, a proto jsem se rozhodl se zeptat u nejnovějšího "dotazu", zda jsou tyto dotazy z komentářů od jiných článků nebo odkud. Za odpověď předem děkuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je možné napsat na Vanilopkablog@seznam.cz nebo úplně anonymně na http://ask.fm/Vanilopka

      Vymazat

Děkuji za komentář, V. ♥