neděle 10. května 2015

Místo prstenu s kamenem Koh-i-noor, po ránu Postinor

Je ironií že na Den matek jsem nakráčela hned brzo ráno do lékárny s jasným plánem, který jsem sestavovala místo spánku. "Dobrý den, potřebovala bych Postinor..". Abych řekla pravdu, nikdy mě nenapadlo, že jednoho dne zrovna já využiji známou "pilulku PO". Ještě do poslední chvíle jsem totiž měla pocit, že - kdyby se to náhodou stalo, mám vcelku stabilní vztah, finance vcelku slušné a vcelku velký byt, kam by se dítě vešlo, mám na to už vcelku věk a vlastně kdyby náhodou proč ne. Jenže pak se ta náhoda stala, respektive to ani moc náhoda nebyla. Posilněni alkoholem v krvi jsme se oddávali divokému sexu zezadu, na FemCap jsem si ani nevzpomněla a spoléhala jsem se na něj a na to, že se neudělá do mě.




 Prý se nechal unést, pronesl "No tak promiň!" a usnul. Nejprve jsem na něj řvala, jak je to nezodpovědné, že ví, že se na to spoléháme, jak se nechová dospěle a není mi oporou, když mi řekne jen tak promiň, jakoby mi šlápl na nohu nebo nevím co. Pak, když opravdu usnul, jsem brečela nad sebou, že si za to můžu sama, že jsem "na stará kolena" nezodpovědná a že dítě (teď) rozhodně nechci! Najednou jsem to začala vidět strašně černě a začala si říkat co by kdyby. Víte, možná je to přehnané, možná jsem mohla čekat, jestli to za měsíc dostanu nebo ne a pak jednat, ale když je tady taková možnost, rozhodně jsem nechtěla čekat na potom a řešit pak mnohem složitější situaci. Možná také pro to, že jsem zásadně proti potratu ve chvíli, kdy už bych se o dítě postarat mohla, ale nechtěla bych! Prostě Postinor byla téměř jasná volba, i když po zkušenostech mojí známé a řadě diskuzí o vedlejších příznacích jsem po něm nesáhla s nadšením.
Protože mě nikdy nenapadlo si o tom něco zjišťovat a šly kolem mě i informace jestli je nebo není na předpis nebo co je k tomu třeba, nejprve jsem vše hledala na internetu abych šla do lékárny připravená. Vyplnila jsem dotazník, který mi předčítala lékárnice, předložila jsem občanku, protože bez receptu se může vydat jen v případě, že jste starší 16 ti let a pak jsem relativně spokojená odcházela s krabičkou a papírem s informacemi. Jeden prášek jsem si podle příbalového letáku vzala hned a další na mě čeká za 12 hodin, navzdory všem možným popsaným nežádoucím účinkům, je mi už X hodin po spolknutí prvního prášku dobře, jakoby nic. Vlastně se možná jen na základě příbalového letáku víc pozoruji a stresuji a čekám, kdy mi bude zle.
Nicméně, to, že se tohle stalo mě přesvědčilo o tom, že i když jsem si říkala, že bych už dítě mít klidně mohla, tak na to připravená rozhodně nejsem a hlavně na to není připravený náš vztah. Což je nakonec zjištění nic moc, ale i taková zjištění k sexu prostě patří. 

15 komentářů:

  1. Tak postinor jsem už polkla taky. Žádné vedlejší příznaky nic a dítě taky ještě nemáme. Jen mi bylo líto těch sedmi stovek, ale furt je to levnější než dítě :D

    OdpovědětVymazat
  2. Jeden poměrně moudrý člověk a shodou okolností můj otec říká: "Na dítě nikdy není ten správný čas." Takže je možné, že pocit "teď dítě fakt nechci" přetrvá ještě dlouho.

    OdpovědětVymazat
  3. Koukám, že ten femcap nakonec bereš s rezervou... upřímě o něm trošku uvažuju jako o doplňku k HA, místo kondomu, který teď používáme (no většinou), protože nemám ani jedno z toho,co jsi vyjmenovala, proč by to už šlo (no věk by nebyl tragédie,ale moje studium bych s prckem asi fakt nedala)...
    A z jiného soudku... četla jsi o tom http://www.prozeny.cz/magazin/sex-a-vztahy/vse-o-sexu/41675-jedno-vyvrcholeni-za-druhym-slibuje-nova-eroticka-hracka-pro-zeny ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bylo to poprvé, co jsem femcap "vynechala" a už to asi zase dlouho neudělám po takových stresech. Dokonce jsem zvažovala i návrat k HA ale ten se nakonec stejně asi konat nebude. Trošku nechápu proč používat doplněk k HA kondom (tedy pokud to není před nemocemi, kterým ale femcap stejně nezabrání), vždyť HA je sama o sobě dost spolehlivá. Díky za odkaz, vypadá to vážně lákavě!! jen ta cena 6tis. mě tedy odrazuje.

      Vymazat
    2. protože pokud máš sex v pauze,nebo na začátku a první týden braní HA dostaneš silné trávicí obtíže příp antibiotika, je ti HA tak trošku k prdu... těhulí díky antibiotikům, střevním virozám a živočišnému uhlí už bylo... jeden lékař to dokonce dával jako "vtipnou" radu těm ženám, které chtěly otěhotnět a bály se, že jejich partner zjistí, že antinu neberou-lupnout si po tom,co sní prášek živočišné uhlí...

      Vymazat
    3. ještě dodávám, že moje imunita stojí za prd a obzvlášť zkouškové často promarodím,takže proto

      Vymazat
  4. Každému se něco takového stane...nebudu to nějak rozebírat, dávat názor na femcap a tak...víc mě zaujala reakce Tvého partnera a to je na mě fakt moc.
    Bude to znít asi hrozně, definitivně a tak...ale já bych s někým takovým, vztah vážně mít nechtěla. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. upřímně mi to přijde taky hrůza, na druhou stranu jestli byl opilý a unavený se tak se to snad dá pochopit....

      Vymazat
  5. Mně se už "poštěstilo" polykat tabletky PO několikrát. (Párkrát rupnutý kondom, jednou zapomnětlivost..etc) Pokaždé mi bylo líto těch vyhozených peněz za vlastní hloupost a navíc mi vždycky bývalo špatně. Většinou se vyhýbám jakýmkoli práškům a takový nápor chemie a hormonů mi dokázal pěkně zkazit i dva dny. Každopádně asi to vždycky zabralo (nebo prostě není tak jednoduché otěhotnět, jak si myslím), každopádně mimčo zatím nemám, i když bych vlastně ráda.
    Navíc jsem si asi před měsícem nechala zavést tělísko, takže mám na tři roky vystaráno. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "Vlastně bych ráda mimčo, ale nechala jsem si zavést tělísko." :) Chápu, že tak jednoduché to není, jedna věc je žvatlat nad každým kočárkem a chtít drobečka taky, druhá věc opravdu ho mít... Ale hrozně se mi líbil ten kontrast těch dvou vět. :)

      Vymazat
    2. Odpověď na 5.a

      :D Nojo, jako kdyby to bylo jenom na mě, tak do toho jdu hned. Štve mě, jak se všichni diví nad zvyšujícím se počtem postižených nebo nemocných dětí, když se rodí ve čtyřiceti. Podle mě by se to mělo posunout zpátky na cca 23 let.
      Jenomže v dnešní době všichni potřebujeme titul (já jsem v tom samozřejmě zahrnutá taky) a financovat studium i prcka dost dobře nejde. To je taky jediný důvod, který mě od toho odrazuje. Nejdřív musím dostudovat alespoň toho Bc. a pokračovat už budu s mimčem ;-)

      Vymazat
  6. Taky se mi stalo, ale žiji v Anglii, kde jsou prášky "PO" zdarma, sice je nutné vyplnit dotazník a sednout si na chvíli s lékárníkem/lékarnicí a všechno jim říct, ale alespoň to neleze do peněz...

    OdpovědětVymazat
  7. Hlásím se, že už to mám taky za sebou :D Měla jsem Escapelle a ne Postinor, ale to vyjde téměř nastejno :) Bohužel jsem si za to mohla sama, posilněna alkoholem jsem řekla: "tak to risknem" a pak ráno s kocovinou letěla do lékárny. Stejně jsem se ale potom bála že jsem těhotná, protože se mi rozházel celý cyklus.
    Reakce tvého partnera nebyla příjemná :/ neměl by ti aspoň přispět na prášek po? Přece jen to není nejlevnější záležitost a on je za to stejně zodpovědný jako ty (on teda víc :D).
    Snad ti to nerozhodí celý cyklus :)

    OdpovědětVymazat
  8. Za odpověď: "No, tak promiň.", bych ho zabila.. Už jen za to, že se nechal unýst - to je věc, kterou na chlapech nesnáším, že jim ty ženský a sex motaj hlavu tak, že nejsou schopný racionálně uvažovat. Jasný, nám ženám to lichotí, ale jako odpověď na zrovna takovejhle průser bych to fakt nebrala. A pokud by ještě usnul a bylo by mu fuk, že já kvůli tomu třeba usnout teď fakt nemůžu a že tam sama brečim v koutě, to bych brala jako obrovskej podraz. A pěkně bych trvala na tom, aby pro ty prášky šel se mnou, ať není trapně jen mně, ale ať si to taky vyzkouší. ;)
    Každopádně tě obdivuju, že si to takhle zvládla, já bych se asi složila, kdyby se mi tohle stalo. :-D Tak snad se vám to už nestane. Díky za zajímavej článek. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Ja nekde jednou cetla, ze kdyz ti po postinoru neni spatne, tak jakoby nebyla nutnost ho pouzivat, ze by i bez nej k otehotneni nedoslo. A prave naopak, ze kdyz ti je spatne, tak prave pusobi a "zabiji" spermie nebo co to ma vlastne delat:D ale necim, co je na tom pravdy:)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, V. ♥