středa 8. června 2016

Comeback aneb kondylomata jsou zpět


Už dlouho se u mě nedělo nic převratného, takže když jsem se konečně odhodlala a vyrazila k doktorovi, dávno jsem tušila, že se to změní. Bylo mi oznámeno, že kondylomata se opět objevila, ale vzhledem k tomu, že jsou na přístupnějších místech, nebude třeba žádná narkóza. Doktor mi dal na výběr, buď vše necháme jak je a budeme čekat, zda to nezmizí nebo (což ostatně doporučuje), budeme něco dělat. Hned od gynekologa jsem proto vyrazila na kožní s tím, že bude třeba se objednat a podstoupit jakékoli odstranění.
Na kožním nás bylo asi sto padesát a přeplněná čekárna s vydýchaným vzduchem nebyla zrovna ideální místo na trávení odpoledne. Připadala jsem si jako kráva, která jde na porážku, protože nějaká intimita v těchto prostorech neexistuje. Když jsem konečně postoupila do další místnosti, která byla jen tak mimochodem průchozí s místem, kde se za závěsy provádí zákroky, oznámila mi doktorka velmi stroze, co to tedy mám a co se bude dít. Stejně už jsem všechno věděla. Seděla jsem naproti ní a počítači v místnosti dva na dva metry, vedle to žilo a já viděla procházet další lidi z čekárny. Nakonec zavřela dveře. "Tak mi to ukažte teda.." pronesla ke mě a já si říkala jestli tím myslí hned a jestli si je vědoma toho, že nepřicházím s bradavicí na chodidle. "Tady?" ptám se já, čímž jí přivádím do varu. "Jo tady, my tady žádný speciální křeslo nemáme." Ok tedy.. vyhrnuji šaty, nohu i s teniskou opírám o židli (čímž jí znovu vytáčím), roztahuji nohy. "Použijeme dusík. Je to infekční takže pohlavní styk není možný. A taky se nekoupejte, žádný bazény ani rybníky." V tomto okamžiku kráčím do té uličky se závěsy, je mi vybráno lehátko a protivnou doktorku střídá někdo, bez představení a bez jmenovky, kdo se postará o zbytek.
"Lehněte si tady nějak, nějak aby to bylo vidět." Dělám, jak říká, ačkoli si připadám opravdu nedůstojně. Postarší "obsluha dusíkové lahve" suše pronese, že to bude teda štípat, ať se připravím. A pak mrazí a mrazí. Čtu si při tom plakát na zdi o mykóze nohou a doufám, že ji v tomhle prostředí nechytnu. Bolest je to teda taková, že přemýšlím nad tím, že si nechám udělat další tetování, protože to za to aspoň stojí.
Opět se zvedám, shrnu šaty, poděkuji a "obsluha dusíku" už čeká na další kus.
Domů jdu jako kdybych si sedla do mraveniště a přemýšlím nad tím, za co tohle mám. Prý za comeback může pokles imunity a stres. Nemám se stresovat. Což bych docela ráda, ale vzhledem k mému zážitku, vzhledem k tomu, že tam musím jít znovu za 14 dní, vzhledem k tomu, že nemůžu mít sex, vanu, rybník ani bazén a ještě k tomu, že právě dole vypadám jako po útoku hmyzu, to není možné.
Jsem z toho nešťastná, nebudu tvrdit, že ne. Tedy spíš jsem naštvaná, že tohle je běh na dlouhou trať, jak řekl můj gynekolog.
Kdo si chce zavzpomínat?
http://vanilopka.blogspot.cz/2013/11/fcking-problem.html
http://vanilopka.blogspot.cz/2014/03/a-je-to-za-mnou.html

9 komentářů:

  1. Mila Vanilopko hod se do pohody je to zaklad. Je to desny vzpominam na prvni clanky. Ja sama bojovala dva roky a nyni jsem "cista" po reznicine v krajske nemocnici, uz jsem chodila na soukromou kliniku ale pravda ja musela vzdy pod celkovou anes. Drz se!!!

    OdpovědětVymazat
  2. Sama s tím mám zkušenosti a vážně není o co stát, na dusíku jsem byla dvakrát (ta bolest je fakt hrozná v těhle místech). A s tím stresem a imunitou je to pravda, protože já jak mám třeba před zkouškama, mám to zpět.

    OdpovědětVymazat
  3. Mě doporučil nějakou šíleně drahou mast, ještě jsem pro ni nebyla, páč sem se ted vrátila z dovky, ale říkali, že sex s kondomem můžu o.O

    OdpovědětVymazat
  4. Taky jsem si prošla řezničinou (dvakrát! za sebou) a následně změnila gynekologa... Ta moje gynekoložka stála víte na co.
    Na prvním vyšetření mi doporučil něco na imunitu, což beru hlívu ústřičnou, ale nemyslím si, že by o tím bylo, celý rok jsem nemocná nebyla. Napsal mi Wartec, o polovinu levnější (cca 500) a o 200% lepší účinnost než Veregen. A hlavně, jestli se vám to holky vrací, běžte na očkování Silgard. Není to levná záležitost, platila jsem 3x 2300, ale dokola si kupovat mastičky a nebo chodit na zákroky je nesmysl. Protože sám gynekolog se divil, jak mě mohli tak "zmasakrovat", že budu ráda, když se mi to nějakým způsobem dobře zahojí.
    Sice se mi po 3 dávkách ještě pár, ale opravdu jen minimum, kondylomat objevilo, ale to už by mě popřípadě gyn. odstranil sám.
    Tak hlavně v klidu neřešit a zůstat nad věcí! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je desny kazdej doktor rika neco jineho, me bylo receno ze nema smysl utracet za ockovani ze uz je na to pozde. A co se tyka imunity tez jsem uzivala hlivu. Ja teda mazala Aldarou na dusiku jednou a pak uz jsem to nezvladla jit znovu jsem asi citlivka pak uz zakroky pod lokalni nebo celkovou

      Vymazat
    2. No pozdě- jsi už nakažená jedním typem viru, ale těmi dalšími (horšími) nemusíš být a proti těm tě to stále může ochránit.

      Vymazat
    3. To je jasny, ze kazdy doktor to vidi jinak, ale ja bych nikdy predtim na nejake ockovani proti kondylomatum nesla jelikoz bych ani nevedela, ze neco takoveho existuje. ;-);-) Takze je i neni pozde.

      Vymazat
  5. Já jsem se divila, co jsou schopní udělat za řezničinu, kvůli "pár pupínkům". Byla jsem na dusíku, pak na odstranění nožem. Za mastičky jsem dala akorát spoustu peněz a bez úspěchu. Jinak, měla jsem to i v době, kdy jsem neměla žádného přítele a s nikým jsem nespala.
    A můžu se ještě rovnou zeptat? Četla jsem nějakou diskuzi, že se do může při orálním sexu dostat do krku a pak je z toho ta nemoc, jak to neustále v krku přibývá až člověk nemůže vůbec jíst atd..? To je pravda?

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj, právě jsem si na tebe vzpomněla, když mi přišel reklamní e-mail a v tom lubrikant, co má údajně snížit riziko přenosu HPV viru http://e-kondomy.cz/products/654-lubrikacni-gel-joydivision-bioglide-safe-s-karagenem-100ml.aspx
    Ale těžko říct, jestli to fakt může účinkovat..

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, V. ♥