úterý 21. června 2016

Rozhovor s Tores Gorgeous: Jaká jsem žena? Žena s něčím navíc!

Terezy youtube kanál sleduji už delší dobu a když jsem přemýšlela nad tím, koho bych vám ráda představila, volba byla jasná. Tahle žena o sobě říká, že poslouchá své srdce a myslím, že jí to budete věřit stejně jako já. 
Mohla by ses nám krátce představit?
Ahoj, jsem Tereza, pocházím z VAlMezu, jsem sportovně založená, mým zaměstnáním je natáčení klipů, vedeoreklam apod. a narodila jsem se v roce 1986 jako muž.
Kdy sis uvědomila, že jsi žena? Jaké bylo tvoje dospívání?
Do změny jsem šla ve svých 28 letech, ale že je něco “špatně” jsem zjistila asi v 6 letech. Během dospívání mě to samozřejmě trápilo, ale snažila jsem se žít normální život dospívajícího muže (což se mi docela dařilo ).
 Komu jsi poprvé řekla o svém plánu a jak okolí vnímá tvoji proměnu? Co na to rodiče?
O svém “trápení” jsem úplně poprvé řekla své bývalé přítelkyni, když mi bylo 27 let. Moji rodiče přijali informaci o tom, že uvnitř mého těla je žena, celkem v pohodě. Žádné vyhazování z domu apod. neproběhlo . No a k mému okolí se raději nebudu vyjadřovat. Ostatně jak vypadá můj “normální” život se dozvíte na mém youtube kanále, kde mám několik videí o mém životě.
Jaká je tvoje sexuální orientace?
Jsem na ženy :-).
Jak to měl Jakub se sexem? 
Dřív jsem byla - jak řekla moje sexuoložka - prototypem muže. O ženy jsem opravdu nouzi neměla a číslo mých sexuálních partnerek je celkem vysoké  :-). Přesto jsem při každém aktu představovala, jaké to asi je, zažívat sex jako žena.
Změnit si pohlaví není jen tak, co člověk musí absolvovat, před tím, než tato proměna může začít? 
Tak jako první musíte zajít za psychiatrem se zaměřením na sexuologii - ten oznámí, že pokud chcete podstoupit hormonální léčbu, musíte absolvovat tzv. Real Live Test (RLT), který spočívá v tom, že rok musíte vystupovat v roli ženy - mluvení o sobě v ženském rodě, zevnější úprava atd.
Ten zároveň doporučí psychologa, kterého musíte co 3 měsíce během během  RLT navštěvovat.
Další zastávka je endokrynologie, kde zjistí z odběrů, zda můžete hormony užívat.
Po roce na RLT vám dává psychiatr svolení a napíše hormony, což jsou Estrimax a Oestrogel, které dodávají do těla ženské hormony (mají za příčinu např. růst prsou) a Androcur, který je blokátor testosteronu (mužský hormon).
Mohla bys popsat, jak probíhá tvůj proces přeměny a v jaké fázi se teď zrovna nacházíš?
Teď je to zhruba 5 měsíců, co užívám hormony.  Změnou pohlaví jsem prozatím neprošla a minulý týden jsem absolvovala 3. laser na odstranění vousů a pořád pracuji na svém těle , abych si vypracovala ženské křivky, jelikož ještě před rokem jsem vážila asi 100 kg a moje postava byla docela svalnatá.
Svou proměnu prezentuješ pozitivně, je něco, co bylo opravdu těžké?
Nemyslím si, že konkrétně na proměně je něco pozitivního. Je to fakt boj a co si budeme říkat - my ženy jsme se sebou pořád nespokojené. 
Jak hormony ovlivňují tvojí psychiku?
Prvních několik týdnů / měsíců bylo docela na hlavu. Vezměte si, že do těla, které je celý život zvyklé na určitou dávku mužských hormonů, se najednou dostávají hormony ženské a ty mužské jdou do ústraní. Takže jsem si procházela docela slušnou pubertou se změnou nálad a přecitlivělostí. Aktuálně si myslím, že už se mi hladina stabilizovala a výkyvy se zmírnily. Prostě jsem hysterka jako každá druhá :-) .


Na svém facebooku pomalu odkrýváš tajemství kolem tvé přítelkyně, můžeš nám o ní něco prozradit? 
Moje přítelkyně je úžasná žena, která mě bere takovou jaká jsem. Bezmezně mě miluje a dává mi to neustále najevo. Má syna, kterého jsem si okamžitě zamilovala a doufám, že nám naše láska vydrží až do smrti - moc si to přeji. Nejvíc zvláštní na tom všem je, že co se týče tolerance rodičů, tak to ona odnesla mnohem víc, než já. 

Na závěrečnou operaci chceš do Thajska, proč zrovna tam?
Operace pohlaví pro trans ženy se dělá v ČR např. v nemocnici Motol a je plně hrazena pojišťovnou. Ve zkratce probíhá tak, že pro neovaginů se použije kůže z penisu (ta určuje i její následnou hloubku), a z žaludu se použije část k vytvoření klitorisu. Neovagina má i zevní pysky a z venčí vypadá téměř k nerozeznání.Operace v Thajsku je ještě vylepšená (mimo jiné) o kousek tkáně ze střeva, která zajišťuje přirozenou sekreci. Ta je samozřejmě na vlastní náklady a stojí okolo 500 000,-.
 Co si na ženském světě užíváš? Jaká jsi žena?
Užívám si ženskou módu, byť je celkem problém si při 192 cm a velikosti bot 44 něco vybrat. Miluju make-up, líčení a květiny. Jaká jsem žena? Žena s něčím navíc (smích).
Terezu a její proměnu můžete sledovat také na instagramu!

7 komentářů:

  1. Děkuju za zajímavý rozhovor. Tuhle paní jsem neznala ale čím si prochází je mi blízké /ne já ale mě blízká osoba/ má můj velký obdiv!

    OdpovědětVymazat
  2. Prohlédla jsem si fotky na instagramu...Terezko, obdivuji vaše odhodlání a vaši sílu! Proměna je úžasná...ze sexy muže se stává sexy žena :) Přeji mnoho úspěchů!

    OdpovědětVymazat
  3. No musím říct, že Kuba byl fakt kusanec. Nicméně, když tak člověk není šťastný, nedá se svítit. Myslím, že až budeš mít tohle všechno za sebou, budeš fakt pěkná ženská.

    OdpovědětVymazat
  4. Páni, osobně jsem nikoho takhle nepoznala ačkoliv se dost mluvilo kdysi na střední o jednom chlapci, že je vlastně holka, nicméně zhruba od 12let prostě vystupuvala jako kluk a po dohodě s rodiči se s tím ztotožnila i škola. Přeji slečně mnoho úspěchů - ta finální změna mě překvapila, nikdy jsem nevěděla jak to vlastně probíhá.

    OdpovědětVymazat
  5. terko, seš fakt kus! je smutný, že lidi jsou tak hnusní, zvláště baby, které většinou nevypadají ani zdaleka tak dobře jako ty! minimálně já si to teda ráda přiznám! :)
    kdybys někdy chtěla zajít na kafe, tak sem písni, ozvu se ti na fejs, jsem z ostravy. :)
    stay positive!

    OdpovědětVymazat
  6. Tohle je úžasný, inspirativní :). Jsi fakt silná holka, že vydržíš ten psychickej nátlak a problémy, co tohle přináší. Máš můj obdiv a be happy!

    OdpovědětVymazat
  7. Já jí beru jako anděla...nezažila jsem snad nikdy tolik pozitivní energie při sledování jejího youtube kanálu...předává štěstí magickým způsobem...Jen mě mrzí že nenatáčí často.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, V. ♥