pondělí 31. července 2017

Proč (ne)mít první sex z lásky

Po delší době jsem se rozhodla odpovědět na jednu otázku z Facebooku a možná i trochu zavzpomínat a vy můžete se mnou. "Bude mi 17 a ještě jsem s nikým nespala. Byl pro tebe první sex důležitý? Myslím tím, jestli bylo pro tebe důležité mít ho s někým, koho miluješ nebo ti to bylo jedno. Mám teď příležitost mít sex s dost dobrým kamarádem, ale nic k němu necítím a nevím, jestli to udělat nebo ne."


Vím, že to bude znít možná trochu povrchně, ale mám pocit, že se první sex zbytečně přeceňuje, ale ještě to trochu upřesním. Ztrátou panenství se totiž pravděpodobně vůbec nic nezmění, nestane se nějaký zlom, prvním zásunem se z nás nestávají ženy a vlastně se vůbec nic neděje. Je to jenom sex. I když ten první. Proto můj názor je takový, že není třeba tuhle událost jakkoli dramatizovat, ale hlavní je vědět, že to chci.

Já nejsem úplně romantička a nikdy jsem nebyla a svůj první sex jsem nijak zvlášť neplánovala. Tehdy jsem si určitě neříkala, že počkám na někoho, s kým budu celý život a spíš jsem dala na svůj pocit. Dneska, i když už si upřímně vůbec nepamatuju jak můj první sex probíhal, jsem ráda, že to bylo tak, jak to bylo. Hrozně jsem to chtěla! Hrozně jsem to chtěla s ním! S člověkem, který mě přitahoval a ke kterému jsem cítila rozhodně něco víc. Přicházet o panenství jen proto, že "už mi je šestnáct, sedmnáct, dvacet.." mi přijde jako hloupost. Kdo nám diktuje, kdy máme mít sex? Já naštěstí tenkrát nevnímala nějaký tlak okolí, neměla jsem partičku rozjetých kámošek, které by měly první sex za sebou už ve čtrnácti a nic podobného, takže nemůžu říct, jak by to působilo na mě. Všem bych ale přála, aby vás k prvnímu sexu nevedly řeči okolí a pocit, že už to prostě musíte udělat. S kým je ideální mít první sex? S někým, komu můžu věřit, před kým se nemusím stydět a bát se. Kdy je ideální mít první sex? Když to já sama chci. V okamžiku, kdy neváhám, nemusím se ptát ostatních, mám to v hlavě, mám na to chuť a nedělám to jen proto, že už je prostě nejvyšší čas.

Jaké bylo moje poprvé? Odpověď najdete TADY


4 komentáře:

  1. Jaky byl můj první sex? Nevím. Nepamatuji si. Ale byl s člověkem, kterého jsem v tu dobu měla ráda. Je fakt,že je mnohem lepší se řídit tím, co zrovna chceš a jak moc. To se mi osvědčilo lépe :) a i když jsem měla kamarádku,ktera sukala jak králík a já stále byla panna,moc mne to nerozhzovalo...

    OdpovědětVymazat
  2. Když jsem byla ve věku 15-17, taky jsem přemýšlela, kde a s kým. Možností bylo dost a některé příležitosti od toho nebyli daleko, ale vždycky to prostě krachlo...Nemohla jsem, prostě až s přítelem, se kterým jsem pak začala chodit.
    Prostě to nemůžu dělat s někým koho nepovažuji za přitažlivého, po kom netoužím, ale nemusím ho milovat- ale je to jiné.
    Já bych se spíš zamyslela nad tím, aby ti šuk nezničil přátelství...Osobně si myslím, že nelze koukat na kamaráda stejně, stejně, jako předtím, než ti ho tam šoupnul, aby to nakonec nezničilo přátelství.
    A nebo by se naopak z přátelství mohlo vyhoupnout něco jiného.
    Hlavně bxy to měl být někdo komu věříš- aby ses za půl roku nechytala za hlavu, že ten pitomec všude rozkecal, že byl před půl rokem tvůj první zásun a ty jsi byla dřevo, nebo tak něco.

    OdpovědětVymazat
  3. Moje poprvé proběhlo s mým spolužákem ze střední, on měl v té době holku (jo, takže jsem byla ta mrcha milenka) a já ho strašně chtěla a on mě v té době moc ne, protože byl dost povrchní (teď mě zas chce on, ale teď zas nechci já, protože už mám šest let jiného partnera :D ). No a s tím spolužákem jsme se třeba tenkrát tajně líbali na záchodech a tak, já byla do něj uplně zblázněná, ale tak nějak střízlivě zblázněná. Jakože jsem do něj byla zabouchnutá, ale celé to stálo hlavně na té přitažlivosti a neočekávala jsem od něj a ani jsem nechtěla, že opustí svoji partnerku a začne chodit se mnou. No a jednou jsme tak šli ze školy a zastavili jsme se kousek od silnice a líbali se a tak no a on mi pak říká: "Chceš to?" a já mu říkám že nevím. A on:"Tak já rozhodnu za tebe" a suveréně ho vyndal z gatí a ohnul mě tam u té silnice, bylo to na čtyřech a zezadu, vzhledem k tomu že jsem extrémně úzká (stále jsem a to tak, že mě na gyndě pravidelně podezírají že jsem panna), tak to nebylo nic moc, docela to bolelo, ale i tak se mi to líbilo. Jako mohla jsem říct ne, ale já si řekla, že to celé vezmu sportovně a sotva to dokončil, tak jsem se postavila, natáhla si kalhotky a džíny a řekla mu: "Mám hlad. Fajn sex. Tak čau zítra ve škole." a šla jsem pryč :D. Jako ten kluk je neskutečnej parchant, ale já ho tenkrát měla ráda, takže toho nelituju a ještě jsem ráda, že mám takovou trochu komickou zkušenost :D.

    OdpovědětVymazat
  4. Čirou náhodou to moje poprvé bylo zrovna před měsícem a něco. (Je mi 21 btw.) Bylo to na conu s... známým, kamarádem? No, prostě patří k takové partě lidí, se kterými se na conech bavím. Poslední večer na conu, seděli jsme s partou v hospodě a on mě tak nenápadně objímal, hladil... No a já tu jeho ruku neodstrčila. A tak když jsem pak šla na záchod, on šel taky a když jsme byli za rohem, kde nás ta naše parta neviděla, tak jsme se líbali. Později jsme se vytratili za roh budovy a koncem večera pak k němu do auta a tam jsem přestala být panna. Doteď nevím, proč jsem to udělala. On mě ani nijak extra nepřitahuje, nebyla jsem do něj zamilovaná, ani se neřadil k nějak extra dobrým kamarádům. Prostě jsem ten večer či noc neřekla "Ne". Ale ani toho nějak extra nelituju, protože jsem už roky věděla, že to takhle nějak u mě skončí. Podobné úlety jsem mívala často a s týpky, které jsem znala sotva pár dnů. Někdy při těch úletech chyběly doslova centimetry, abych o to panenství přišla. Takže tohle všechno bylo jen otázkou času.
    A čistě pro zajímavost, ten, se kterým jsem měla sex, je o deset let starší než já, ženatý a otec od rodiny. Ale nejšílenejší na tom je, že jeho žena o tomhle ví a nevadí jí to. Dokonce seděla vedle mě u toho stolu, zatímco on mě tam nenápadně objímal a hladil.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, V. ♥