čtvrtek 18. dubna 2013

Padesát odstínů nudy

Erotické romány máme poslední dobou na každém kroku, a vznikají pořád nové a nové. Tenhle boom odstartovala kniha 50 odstínů šedi.
Všechny ženy si jí chválily, prý jim dokonce zlepšila sexuální život.
Neubráním se otázce:
Jaký ten jejich sexuální život byl předtím, když po přečtení téhle kraviny byl o tolik lepší?

Ano, podlehla jsem tomu a Padesát odstínů pana Greye jsem si přečetla. Tedy... ne do konce. To se prostě nedalo. Od knihy jsem čekala hodně. A to byla možná největší chyba.
Hlavní hrdinka Ana je uťáplá chudinka, která si v jednadvaceti letech,v dnešní době, neholí podpaží ani nohy. Nevím, jaký byl záměr, za mě je ale tahle postava tak trapná až je to do nebe volající.
Na druhé straně úžasný, tajemný a zvrácený pan Grey. Tenhle muž si vyhlídne zarostlou pannu Anu a žádá po ní sepsání jakési smlouvy.
Kromě děsného děje a nereálných postav je tady ještě velmi chudý jazyk jakým je kniha psaná.
Měla jsem pocit, že pokud si hlavní hrdinka ještě jednou "kousne do rtu" mrsknu knížkou přes celý pokoj. Neustále se ozývá "vnitřní bohyně", Ana se stále "kření", asi 10x na jedné stránce "hlesne" a takových slov, stále se opakujících, je hromada.
K smíchu je jejich SM sex, který nemá s tímhle sexem nic společného. Tyhle scény se stále opakují a největší SM je pravdě podobně chvíle, kdy Grey Aně naplácá páskem na holou (a ona se taaak bojí, a taak se diví, že jí je to příjemné, a její vnitřní bohyně to taaak chce).
Pár stránek jsem přeskočila, nakonec i ty, kde byl tak "žhavý" sex, až jsem u toho usínala nudou.
Neustále mi bylo do smíchu z Any, i z dárků od pana Greye ( helikoptéra, sporťák, počítač ).
Když jsem řekla, že už tuhle knihu nechci vidět, vyhrála jsem druhý díl :). Přečetla jsem asi 20 stránek a zjistila, že tady to bude zase hromada stránek o ničem.
Tím pro mě celá tahle červená knihovna KONČÍ!

Hezký zbytek dne, a tuhle knížku nechte pro ženy, které se spatří v hlavní hrdince.

14 komentářů:

  1. Mamka ji má doma, nějak mě nelákala a po tvém článku ani asi nezačne :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mě se to třeba docela líbilo, je to taková oddychovka, když chce člověk zapomenout na chvíli na svět kolem sebe...

    OdpovědětVymazat
  3. Souhlasím, jejich sex je popisován jako něco extra a přitom by mě unudil k smrti. Nic SM nebo vzrušujícího jsem tam nevyčetla, druhý díl už číst nebudu. A souhlasím, Anna mi je taky vrcholně nesympatická

    OdpovědětVymazat
  4. Sice to čtu už dva měsíce, protože podle mě prostě ta knížka není tak čtivá, ale uplně bych jí nezatracovala. Pokud jí máte poblíž, na půjčení apod., tak doporučuju aspoň zkusit. Ana je sice panna, ale ne zarostlá ani nic podobnýho. Ale taky mě štve neustále se ozývající její vnitřní bohyně a cosi kdesi. Nicméně, doufám, že jí ve filmu bude hrát Mila Kunis. :)

    OdpovědětVymazat
  5. No, pokud jí mají u vás v knihovně nebo jí má kamarádka tak neříkám že je chyba si to půljčit, ale už bych jí znovu nekoupila. Jsou to podle mě vyhozené peníze. A hned na začátku knížky je, jak jí kamarádka poradí aby si oholila konečně podpaží :).
    Na film se těším, ne že bych šla do kina, ale myslím že se na něj pak ráda kouknu.

    OdpovědětVymazat
  6. 50 shades of grey je eroticky mainstream...maximalni oddychovka u ktere opravdu neni poreba zapnout mozek a ani bych to nedoporucovala protoze jinak vam to opravdui zacne pripadat trosku ploche. naproti tomu ted skousim Story of O od ktereho si slubuju malilinko vic inovace....;)

    OdpovědětVymazat
  7. v každej druhej knihe je viac sexu ako tu :D kto chce viac, mal by radšej siahnuť po Obratníku raka alebo inej klasike

    OdpovědětVymazat
  8. Je pravda, že poslední erotickou knihou, kterou jsem četla, byla Wildova Lady Fuckingham a co se literární hodnoty i čtivosti týče, je Fifty shades of Grey v porovnáním s touto klasikou hromadou stupidit. S kvalitou je na tom asi stejně, jako moje slohovky z gymplu a upřímně nechápu proč je kniha tak tlustá- je to celé strašně ucourané a o ničem. Naproti tomu přes sto let stará Lady Fuckingham je mnohem odvázanější.

    OdpovědětVymazat
  9. Já jsem to nedokázala číst aniv originále, protože i v angličtině to bylo psaným tak tupě a nudně, že jsem to vzdala, než jsem se k tomu sexu vůbec dostala :D Zvládla jsem tak patnáct stran.
    To i harlequiny mi přišly psaný líp :D

    http://kralikvkrabici.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  10. Ach ano, Lady Fuckingham naproti tomu, mě bavila, že jsem to přečetla jedním dechem :)

    OdpovědětVymazat
  11. Me osobne se treba libi. Jo, druhy a treti dil jsem si koupila v anglictine, protoze v cestine to opravdu bylo spise k smichu. A ani v te anglictine to neni buhvijak napsane. Ale jako nenarocna oddychovka je to fajn. Sexualni zivot podle toho teda neridim ani trochu a souhlasim s autorkou clanku (jaky sex. zivot asi musely zeny mit pred touhle knihou...). I kdyz se nekterym pasazim taky dost smeju, tak nelituju ani casu, ktery jsem stravila ctenim, ani penez, ktere jsem za to dala :-)

    OdpovědětVymazat
  12. No jo když od toho každej očekává totální porno u kterýho se udělá na první stránce... Je docela potřeba přečíst všechny tři díly k pochopení a pak něco vykládat... Slečna tu zmiňuje Lady Fuckingham... tam se jen mrdá a děj nikde, tak je jasné že to přečetla jedním dechem když je to tak tenoučké, co dál by se tam taky psalo... Kdežto FSOG má určitý děj, který se vyvíjí a sex je bonus

    OdpovědětVymazat
  13. Já například byla vtažená a tenhle erotický román jsem přímo zhltala. Náhodou si myslím, že je to moc hezká trilogie a líbily se mi všechny tři díly. :)

    OdpovědětVymazat
  14. Já za sebe musím říct, že mě nikdy nic nechytlo tak jako tenhle příběh. Prečetla jsem jej doslova jedním dechem. Šest dní jsem se od toho neodtrhla, dokud jsem nedočetla všechny tři díly. Teď mohu dokonce říct, že mi Christian chybí, ta romantika atd, zajímaly by mě detaily z druhé půlky poslední části, která běží mnohem rychleji než obě předchpzí. Nejspíš to bude tím, že jsem ji nezačala číst s očekáváním tvrdého porna, ale s naprosto nezavislým pohledem. Chytnul mě nerealný přřběh, kterého se žádná z nás nedočká, Christianův romantický přístup, jeho minulost :) těším se na film, i když vím ze to nebude trhák a nikdy se nebudu brámit přečíst celou trilogii znovu :) Záměrně jsem dnes vyhledala tenhle tvůj článek, protože jsem si pamatovala žes ho publikovala, ale tenkrát jsem ho nečetla a když jsem dnes v noci dočetla poslední díl, hrozně mě zajímal tvůj názor :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, V. ♥