pondělí 22. dubna 2013

Vibrátor napříč historií

Ano, ženy měly svoje potřeby vždy,  různé nákresy se objevily na stěnách jeskyní.
Dilda z kamene, dřeva, kovu a mramoru, zpestřovala život žen už mezi hlídáním ohně a sběrem bobulí.
S výrobou a používáním různých "zasouvátek" si lidstvo hlavu nedělalo, Řekyně, Číňanky i dámy v Egyptě používaly vibrátor docela běžně.
Potom přišel zlom a v patnáctém století se začal tenhle společník využívat k léčbě hysterie.

Žena trpící hysterií, dostala v ordinaci jednu radu - pravidelnou a pečlivou stimulaci. Vycházelo se přitom z tvrzení, že hysterie je onemocnění dělohy, při kterém děloha cestuje tělem. Pokud se pořádně masírovala vagína nebo její vnější části, došlo ke křečovitému záchvatu a žena se této nemoci mohla zbavit úplně.
Lékaři tedy masírovali a uspokojovali obrovské množství žen. Až jednoho dne zjistili, že je bolí ruce a prsty a žen je tolik, že nedělají vlastně nic jiného! A tady prsty lékařů nahradil stroj.
Bylo to v roce 1869 a tuhle hračičku, velkou asi jako stůl poháněla pára. Později místo páry přišel nožní i elektrický pohon. Kromě nároků na prostor byla vysoká i cena. A tak tyto stroje byly jen v ordinacích lékařů.
Dvacáté století přineslo vibrátor konečně do domácnosti.
Multifunkční přístroj, kterým si hospodyňka nejprve přivodila orgasmus, poté našlehala šlehačku a připravila sobotní oběd, to byl Spotřebič, který ocení každá žena a dal se koupit v normálním obchodě. V žádné reklamě se nemluvilo, o sexuálním vzrušení.
Vibrátory byly na krásu, mládí a pohodu.
Když se objevily první porno grafické snímky, kde bylo vidět, k čemu se vibrátor používá, dostala tahle hračka nálepku "deviace". Oblíbenost rázem klesla.
Vibrátor, který sloužil opravdu k masturbaci a měl tvar penisu přišel na řadu v polovině šedesátých let. V sedmdesátých letech pak odhadla americká feministka Shere Hite, že většina amerických žen při pohlavním styku nedosahuje orgasmu (asi 70%) - užívání vibrátorů se tedy zdálo být způsobem, jak věc změnit.
A tady už nejsme vůbec daleko od současnosti.



Největší množství vibrujících společníků vyrábí Čína.
Nejsou to už jen klasické vibrující penisy, ale další tvary a materiály a délky. Každá moderní žena si může vybrat ten svůj! 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za komentář, V. ♥