neděle 12. ledna 2014

Můj první vibrátor

Jak si vybrat svůj první vibrátor?
Inspirací tomuhle příspěvku bude slečna, se kterou jsem její první nákup probírala. Musím říct, že chápu nerozhodnost a obavy v téhle oblasti, protože je na trhu tolik druhů, barev, materiálů a to vše v docela velkém cenovém rozpětí.
Není univerzální návod, co si koupit, zvlášť pro to, že každou z nás vzrušuje něco jiného a na jiných místech. A když chcete sáhnout po jistotě, sama víte, že vás vzrušují doteky na klitorisu více než uvnitř nebo naopak. První, co si ujasnit jsou vibrace. Chcete vibrující hračku nebo radši dildo? Pokud (a tohle rozhodnutí bylo na poprvé i moje) volíte vibrace, vybírejte pečlivě.
Existují různé vibrátory, které vás různě uspokojí.

  • Vzrušuje mě dráždění klitorisu
Pokud toužíte po tom, dopřát si dávku vzrušení především přes klitoris, existují dva typy vibrátorů, které vám udělají radost.


Vibrátory kombinované, s výstupkem, který tohle místo spolehlivě zasáhne a navíc vás pěkně vyplní. Podle mě naprostý ideál.

Vibrátory na klitoris, malá dráždítka určená přímo na váš klitoris. Právě tahle hračka je mojí stálicí na rychlé a zaručené orgasmy.


  • Vzrušuje mě dráždění uvnitř
Pokud dosahujete orgasmu drážděním uvnitř je řada na klasickém vibrátoru. Jenže právě tady nastává otázka ohledně délky, materiálu a tvaru.

velikost
Co se délky týče, určitě bych jako první hračku nevolila žádný extrém. Zvlášť průměr zvažte několikrát. Mám doma pro mě naprosto nepoužitelný vibrátor, právě proto že jsem neodhadla velikost. Průměrově se do mě prostě nevejde a to, když jsem si četla parametry, mi nepřišel úplně tak velký. Pak jsem ho rozbalila a zírala jsem. Použila jsem ho jednou, na konci sexu, kdy už jsem byla povolená a řádně mokrá, i tak jsem druhý den nemohla čůrat bolestí. 
Druhým extrémem je malinký vibrátor, který mě osobně prostě nedává nic. Na dráždění klitorisu má špatný tvar a uvnitř ho pořádně necítím. Samozřejmě opět platí, že každá jsme dole jiná, pokud vás trápí i zavést si tampon a při prstění do vás partner strká jeden prst a stačí vám to, klidně sáhněte po nějakém mini vibrátoru. 
Velikost se kterou napoprvé určitě neuděláte chybu je podle mě je kolem 17cm a kolem tří v průměru, délka bez ovládání.

vzhled
Hned určitě poznáte jaký vzhled vibrátoru se vám líbí. Je to to, co je mi příjemné, když se na něj podívám. To, co chci v sobě a v neposlední řadě, pokud vybíráte s partnerem, také to, co je příjemné jemu. Hned od začátku jsem věděla, že nechci imitace penisu, že se mi líbí barevné a hladké hračky, ale zase nemusím nic ve tvaru krtka nebo panáčka s velkým nosem. Prostě se nejprve dívejte. A to samé platí i pro tvar vibrátoru. Na poprvé neuděláte chybu s rovným, nebo s rozšířeným v oblasti žaludu, nebo mírně zahnutým nahoru.

materiál
Svoji první hračku dnes můžete pořídit z různého materiálu. Třeba z plastu, který dobře přenáší vibrace, může se hodit pokud máte ráda tvrdší a intenzivní sex. Ale naopak se nepřizpůsobí vašemu tělu. Může tlačit a být nepříjemný. Mě osobně byl plast spíše nepříjemný. Další možností pak je silikon. Silikonové hračky, od venušiných kuliček po vibrátory jsou opravdu velkým rozdílem. Materiál je úžasně příjemný a hladký.
Dalším z měkkých materiálů je guma. Gumový vibrátor je příjemný a poddajný, osobně mi ale vadil typický gumový zápach u mého společníka (netvrdí, že to tak je u každého).

vodotěsnost
Pokud plánujete hrátky spíš ve sprše určitě se ujistěte, že vám do vibrátoru nenateče voda. Také při mytí a údržbě vibrátorů se tahle vlastnost vyplatí.

cena
Kolik do vibrátoru investovat je další z otázek. Určitě není třeba se řídit pouze cenou, ale na druhé straně myslím, že se investice vyplatí. A to zvlášť co se týče materiálu. Mám doma ale i velmi levnou hračku, u níž rozhodně není nízká cena na kvalitě poznat. 

Po prvních zkušenostech budete mít určitě jasno, buď zůstanete věrná a nebo (jako to bylo u mě) budete zkoušet a hledat. Podle mě existuje taková základní výbava, která se dá ale pořád rozšiřovat. 
Klasický vibrátor, vibrátor na klitoris, venušiny kuličky, něco na anální dráždění (dildo, kuličky, kolík). Pokud bych měla psát úplně všechno a o všech hračkách, byla bych tu asi ještě zítra. Dejte na sebe, pokud znáte svoje tělo nebude pro vás problém si vybrat. Osobně také oceňuji, že některé sexshopy mají recenze, videa a osobní názory, kde vám každou hračku představí.
Na dotazy ohledně prvního nákupu ráda odpovím a ocením i vaše zkušenosti.;)








4 komentáře:

  1. Ahoj..mě by spíš zajímalo, jak všechny ty hračky skladuješ..normálně třeba pohozené v šuplíku, nebo je máš v nějakých obalech? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Udělala jsem si na ně speciální krabici, velkou krabici od bot jsem polepila černou tapetou, ozdobila jsem jí kamínky, uvnitř mám "jen tak" takové ty lacinější hračky co byly jen v plastu. Třeba venušiny kuličky jsou tam také, ale jsou v látkovém sáčku od psaníčka, u těch luxusních hraček jsou zas většinou obaly, ve kterých je nechávám. Třeba anální šperk má svojí krásnou krabičku, spousta vibrátorů má pouzdra atd..

      Vymazat
  2. Mohla by si vyzkoušet i vibrátor 4 generace:-) http://www.wevibe4.cz/4-v-cem-se-lisi-we-vibe-4-od-predchozich-verzi

    OdpovědětVymazat
  3. Musím přiznat, že jsem si taky nejprve nevěděla rady s tím, jaký vibrátor koupit. Dříve navíc ani moc článků na takové téma nebylo, takže najít něco na internetu bylo docela unikum. Samozřejmě jsem se styděla jít do obchodu, ale ze své vlastní zkušenosti doporučuji nebát se a začít s něčím jednoduchým.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, V. ♥