čtvrtek 30. ledna 2014

Make-up tutorial

A vítejte v klasickém světě blogování! Sláva, sláva a dvakrát hurá, konečně si napíšu taky takový návod, jak se namalovat. Došla jsem k tomu dneska a co budete potřebovat?

  • tužku na oči nebo na rty (já vzala tu konturovací na rty)
  • sadu na obočí podle odstínu pleti (ale taky třeba hnědé stíny nebo tužku )


Trápí vás, stejně jako mě, nehusté a světlé ochlupení? Touží váš partner a nebo vy po změně ve formě čárky nebo trojúhelníčku? Hurá do toho!
Jak už jsem tady někde říkala, nikdy jsem nebyla v tomhle směru moc úspěšná. Při holení vznikl tvar, který v odrazu zrcadla nepřipomínal nic než nějakou bandu neoholených chlupů a tak jsem opět skončila u holé kůže. Týden jsem se neholila, myslím že je to můj rekord. Díky horečkám jsem na to neměla náladu a ani mě týden nikdo neviděl (ach :( ) Když moje horečka ustoupila a já začala zase trochu fungovat jsem se rozhodla, toho neoholeného místa využít.




1) Předkreslení je hlavní bod! Už nikdy nic nepřesného. Takže vezmete tužku a normálně v klídku si nakreslíte požadovaný tvar. V mém případě trojúhelník. Jak jsem čekala, tak ani tužkou se mi na poprvé nepovedl, ale žádná panika všechno se dá napravit, takže pokus číslo dvě, tentokrát úspěšný. Krásný rovný trojúhelník.
2) Rozhodující okamžiky. Holím pečlivě a hlavně nepřesahuji čáry. Možná si řeknete jakto že se to nesmylo?No má to holt výdrž. Sprchovala jsem se před tím asi deset minut a ještě si oholila nohy, růžové obrysy v mém klíně přes to zůstávají v původním stavu. Nedávám si samozřejmě neprůhlednou vrstvu pěny, tím by byl celý efekt byl k ničemu. Ale to nedělám nikdy, holím se sprchovým gelem a vytvářím tak geometricky skoro přesný tvar
3) Po osušení koukám do zrcadla. Sice přesné, ale trochu neviditelné a opravdu ne úplně efektní. Přišel čas doladit můj nový styl k dokonalosti. Protože obočí si taky zvýrazňuji není to žádný problém, jen trochu větší plocha ke kreativitě. Beru stín na obočí a ztmavuji.
4) Tadááá, jsem spokojená! Je sice noc a on nepřijede, ale pocit mám super. Jasně že to moc nevydrží, ale efekt bezvadný, moje touha po krásném trojúhelníčku ukojená a já můžu jít šťastně spát.
A mám v plánu tohle normálně dělat, možná k ničemu, možná zbytečnost, úlet nebo nevím co. Ale krásné!

8 komentářů:

  1. Tak ja si carku holim normalne od oka, na tom nevidim nic tezkyho :) Ted po mne pritel chtel neco novyho - treba srdicko nebo pocatecni pismeno jeho jmena - chtela jsem mu to splnit jako prekvapeni, ale bohuzel se nepovedlo :( Totiz - delala jsem to stejne jako ty, obrysy tuzkou, vyslo to dobre, ale vypadalo to zvlastne, tak jsem se nakonec vratila k carce.. Je totiz blby, ze vsechno krome carky jsem si asi tri roky vytrhavala.. Ted nechavam pokozku odpocinout, ale chloupky proste rostou asi tak o 60% mene nez driv a mam pocit, ze jaksi nedorostou uz vubec - takze je to takovy "nedomrly". Nejakej tip na to? :(
    No kazdopadne, pokud se nekdo chcete zbavit relativne natrvalo a levne chloupku, tohle je asi to nejlepsi reseni :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já sice nevytrhávala, ale i tak mi prostě žádný hustý "porost" neroste. Co na to funguje nevím, ale napadlo mě hned zkusit to, co funguje na obočí. Trend trhat si obočí do tenkých čárek asi nejen mě způsobil, že pak chlupy ne a ne růst. Dávala jsem na to vazelínu nebo doporučují ricinový olej. A musím říct, že mi to pomohlo ;)

      Vymazat
  2. Je libo i jiná barva? :D http://bettybeauty.cz/2-barvy-na-vlasy-i-intimni-ochlupeni

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda super! Myslím že o tom taky bude v budoucnosti článek, děkuji

      Vymazat
  3. Juu, konečně nový článek.. Už jsem začínala mít absťák.. ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Super návod. "Přistávací plochu" zvládám od oka, i když je někdy trochu šikmá, ale příšttě zkusím vytvořit něco složitějšího, třeba srdíčko, když bude ten Valentýn, a aspoň vypotřebuju tužky, co mi barevně nesedí :D Může to být supr překvapení pro partnera :)

    OdpovědětVymazat
  5. Zkuste ten trojúhelník trochu poupravit a vytvořte šipku - úspěch potvrzen .-)

    OdpovědětVymazat
  6. Chtěla jsem se zeptat, nechtěla bys napsat někdy i tom, jak se pořádně holit? Mně to totiž nikdy nejde do hladka. Vždycky mám po celé ploše černé tečky chloupků, které jdou cítit.. Nikdy mi to nejde do hladka :(

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, V. ♥