sobota 25. ledna 2014

Růžové brýle s tlustými skly

Co mě přimělo k tomu napsat tuhle story? Asi moje zraněné ego a to, že jsem si konečně připustila, jak se mnou nechutně zametl. A taky váš možná trochu varovat, i když mě taky spousta lidí varovala.
Pamatujete jak jsem tady psala o svojí letní lásce? Ano. O něm to bude. Pokusím se zavzpomínat, jak to bylo a dodat, co jsem uviděla až dlouho po tom. Potřebuju se toho zbavit.
Je to ten typ, krásnej, sladkej, co vám dokáže psát úžasné lichotky právě ve chvíli, kdy máte pocit, že váš partner už vás nemiluje. A tak mi psal. A pak mi říkal. A pak jsem s ním spala. A pak si zničila vztah. Byla jsem zoufale zblázněná do představy, kterou jsem si vytvořila v hlavě.
Zpětně nechápu, jak jsem mohla být tak slepá a všem, kdo měli tenkrát pravdu tvrdit, jak se pletou.
Nevím, kde jsem vzala pocit, že já jsem pro něj jediná.
Všechno jsem si malovala tak krásně. Ukončila jsem kvůli němu vztah. To on ho dávno zkazil. A říkala si, tak a teď to přijde! Teď to bude něco víc!
Opravdu slepá jsem byla na dovolené. Celý večer balil jinou, přede mnou. A co já? Tajně jsem brečela a kamarádce vysvětlovala, že on za to nemůže, že za to může ta holka. A pak v noci přišel, vlezl ke mě do postele a já? Já se s ním vyspala. Byla na něj naštvaná, ale on prostě přišel a upřel na mě svoje oči, pro který jsem měla tenkrát takovou slabost.
A to několikrát. Po návratu jsme začali vídat. Chtěla jsem randit, flirtovat a zbožňovat se.
Vážně mi nepřišlo, jak moc jsem za ním dolejzala, neviděla jsem nic. Hodiny v práci jsem myslela jenom na něj, až přijede a věnuje mi svojí drahocenou půl hodinku v autě. Ano, po půl hodině jsem zase stála venku a on odjel. Vzpomínám, jak jsem mu to jednu tuhle půlhodinku dělala pusou. No a on se mi udělal do pusy a pak odjel. Tenkrát jsem to viděla, jako sblížení. Až teď místo sblížení vidím sebe jako šlapku.
Až teď, půl roku po tom všem jsem zjistila, že jezdil ještě jinam a ne jen na jedno místo. Ano, i před tím než jsem s ním zažila to sblížení byl jinde. Že každý víkend měl jinou a jinou a že to všichni věděli. Tedy kromě mě.
A z toho plyne poučení. Važte si toho, co máte doma. Ať je to jakkoli okoukané, všední a stereotypní. Protože tihle princové vycítí každé vaše váhání, jestli vám něco neutíká mezi prsty a každou slabou chvilku, kdy potřebujete slyšet - Jsi princezna. Dají vám možná na chvilku pocit, že jste okouzlující a ten kdo na vás čeká doma, si toho neumí vážit. Dají vám možná ještě něco. Nové doteky, nový sex, nové zážitky.
Ale na oplátku vám všechno vezmou.


11 komentářů:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Naprosto vím, o čem mluvíš. Moje "letní láska" trvala rok a půl a bylo to drsné, ale na druhou stranu cenná zkušenost.

    OdpovědětVymazat
  3. Dík! To jsem potřebovala slyšet!

    OdpovědětVymazat
  4. Jaaj :/ A s vztah ti teda znicil tkz jsi sama ted?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vztah mi zničil ten, který trval pět let. Ten jsem v červnu ukončila. Sama nejsem, od listopadu mám vztah nový. Ale i tak mám pocit, že s přes to nějak nemůžu přenést

      Vymazat
    2. A ten nový je teda někdo jiný než ,,princ" z tohodle článku?
      Co víš, třeba vás cesty jednou svedou zpátky...

      Vymazat
    3. Ano, je to úplně někdo jiný ;)

      Vymazat
  5. Ano ano, tyhle typy, co vždycky přesně vycítí, kdy se cítíš zraněná, nemilovaná, ublížená a oni přesně ví, co říct. Dokážou tak obalamutit, že pro pár pěkných týdnů zničíme pár krásných let...Stalo se mi to samé...

    OdpovědětVymazat
  6. Promiň, že píšu anonymně, ale jinak nemůžu ;)
    Úplně ti rozumím.. prošla jsem si něčím podobným, akorát v hodně mladém věku, takže do té doby jsem byla nezkušená (dokonce panna) a nevěděla jsem, jak to chodí...
    Byla jsem jeho děvka a namlouvala jsem si, že já jsem pro něj určitě ta jediná. Nebyla jsem. Jak píšeš, vyšetřil si na mě ubohou půl hodiny denně a když jsem mu ho nevykouřila a chtěla jsem si ,,jenom povídat", byl uraženej. Myslela jsem si, že to je tim, jak po mě strašně touží. Hovno touží, akorát to někam potřeboval strčit... Pak někam odjel. Až zpětně jsem se dozvěděla, že jsem nebyla jediná. Naprosto přesně věděl, že jsem osamělá. Nakonec mi udělal tak hnusnou věc, že bych jí sem nerada psala. Buď ráda, že s tebou ,,jenom" zametal. Kvůli tomu, co udělal mě, chodím k psychologovi (už je to pár let..) a už nikdy si nebudu moct užít sex. Teď mám naštěstí přítele, který mě miluje a nikdy by se mnou takhle hnusně nejednal.
    Když nic jinýho, vem si z toho ponaučení ;) Já si teď už vážím toho, co mám. Chybama se člověk učí a já vim, že ty to zvládneš :)
    Anonym P.

    OdpovědětVymazat
  7. Jako kdybys to psala za mě! Holky, prosím, nebuďte tak hloupé jako jsme byly my a važte si toho, co máte doma. To, že pro "pana úžasného" opustíte svoji polovičku neznamená nové dobrodůžo, za pár měsíců to bude rutina. A navíc z pana úžasného se může taky vyklubat pan Hajzl a vy si pozdě uvědomíte, co jste zahodily...

    OdpovědětVymazat
  8. Tak tak, lidé si neváží toho, co mají, dokud o to nepřijdou...

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, V. ♥