čtvrtek 20. února 2014

A ještě něco...

Je nám souzeno pořád se vracet k minulosti a nést její následky celý život?
Stála jsem v noci venku, v jeho bundě a kouřila jeho cigarety. Pohádali jsme se.
Když jsem takhle stála venku, myslela jsem na bývalého. Doufala jsem, že nebudu porovnávat a vzpomínat, ale dělám to. Pak si to vyčítám.
Je to osm měsíců od rozchodu. A pořád, i když jsem se snažila za tím vším udělat tlustou čáru, pořád vidím to všechno co bylo. Zvlášť ve chvílích, kdy se můžu na minulost upnout a sama sebe mučit myšlenkou "Tak tady to máš a můžeš si za to sama!" Jak dlouho to ještě bude trvat?
Viděla jsem ho. Od září poprvé. Potkali jsme se v klubu ale dost na dálku na to, abych mohla sama před sebou dělat, že tam vůbec nebyl.
Jenže byl. A tak je to pořád, pořád sama před sebou dělám, že vůbec nebyl, jenže byl a pořád někde je.
Často si říkám, co kdybych se s ním sešla. Jen tak, na úrovni lidí, kteří k sobě nic necítí. Ale proč bych se s ním chtěla scházet když by to opravdu tak bylo? Navíc mám teď skvělý vztah a riskovat že se rozpadne kvůli tomu? Ne. Je třeba vytrvat. A tak jsem se, jakoby nic, vrátila zpátky do postele, přitulila se k jeho zádům a usnula. Zdálo se mi to jako nejlepší řešení všeho.
Třetího března jdu na chirurgické odstranění kondylomat. Pod celkovou narkózou. Pamatujete, jak jsem v listopadu psala, že si myslím, že je mám. To sám doktor mi to vyvrátil, ale teď v únoru, mi dal za pravdu. A tak si jdu nechat řezat do těch nejintimnějších míst a potom se vzdát sexu na kdo ví jak dlouho.
Ano, následky naší minulosti jsou s námi pořád.


7 komentářů:

  1. Jo vzpomínky jsou občas hodně bolestivý... jinak ti přeju at operace dopadne dobře! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Prožívám to samé. Rok a dva měsíce od rozchodu a pořád se k tomu vracím a srovnávám. A děláš dobře, že jsi si vědoma toho, že scházet se s ním by tobě i tvému vztahu jen uškodilo. Držím palce, ať to co nejdříve pomine.. jestli to vůbec jde :) a držím palce i ohledně té operace. Drž se!! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Asi to tak máme všichni :) Mám "kámoše", na kterýho pořád myslim a nejspíš nalhávám hlavně sobě, že ho nemiluju. Budu šťastná buď s ním a nebo bez něho, ale stejně vždycky, když se pohádáme, chci se usmířit, i když vím, že spolu nikdy nebudem.
    Držím palce ohledně operace! :)

    OdpovědětVymazat
  4. ahoj Vanilopko... 3. března jdu také na operaci na gyndu, pod celkovou narkózu, poprvé v životě, takže panika.... mám nějaký polyp... dozvěděla jsem se to celkem banálně, když jsem šla na běžnou prohlídku a k tomu se poradit s drobným problémem - bradavičkami, no tam... proto bych Tě chtěla poprosit, zda bychom si o tom mohly napsat - protože nevím, zda jsou to kondylomata, doktorka mi akorát řekla, že jsou virového původu a nic víc. Na internetu jsem si o kondylomatech něco přečetla, ale přijde mi to až moc děsivé. Děkuji za odpověď. Zdeni

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, napiš mi na mail Vanilopkablog@seznam.cz, budu ráda ;)

      Vymazat
  5. Někde jsem slyšela, že jak dlouho s někým jsme, tak dlouho se toho potom zbavujeme. Já doufám, že ne, mám za sebou letitý vztah... Ale z vlastní zkušenosti můžu říct, že to chce ještě trošku času. Každý jsme jiný, ale já vzpomínala tak víc než rok, pak toodešlo a je prázdno. Asi si to musíme zpracovat...

    OdpovědětVymazat
  6. Ja som ukončila vzťah po 4 rokoch, ktorý som ukončť chcela.... ale teraz po polroku..... mám na to úplne iný pohľad...bohužial on má inú , ja mam iného...a Ex ma ešte k tomu aj nenávidi ... :/

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, V. ♥