pondělí 27. listopadu 2017

Proč nesnáším kondomy… a stejně je používám



Kondomy jsou nutné zlo. Kondomy jsou chlapský nepřítel. Kondomy jsou zabiják opravdu intenzivního prožitku. Nepřeháním, já ten kus kluzké latexové gumy prostě opravdu upřímně nesnáším. Chápu, že se to holkám zdá jako malichernost, chápu, že pro jejich používání existuje spousta těch nejpádnějších důvodů, ale přesto si vám zkusím vysvětlit, proč mě kondomy tak štvou.

1. Pach: Každý to zná, kondomy prostě nevoní. A ty „ochucené“ mají tendenci to snad ještě zhoršovat. Stačí jen roztrhnout balíček a člověk cítí tu známou směsici instantní zodpovědnosti zkombinovanou s továrnou na hokejové puky.

2. Chuť: Zatím jsem se nesetkal s holkou, který by mě kouřila s nasazeným kondomem. Myslím, že všechny moc dobře věděly, proč to nedělají. K sexu prostě ochutnávání toho druhého patří a kondomy nejen, že specifickou chuť jednotlivce neutralizují, ony ji ještě zhoršují a dávají všemu akorát nepříjemnou pachuť. A příjemné to není ani z opačné strany. Jakmile se totiž rozhodnu holku po „kondomovém styku“ lízat, té chuti se prostě nejde zbavit.

3. Nasazování: Začíná to už balením. Nadrženost, vzrušení, třesoucí se ruce a do toho složitý obal, který jde efektivně otevřít snad jen zuby, ovšem s rizikem trvalého poškození. Po úctyhodném zápasu přichází problém číslo dvě – nasazování. Vůbec se holkám nedivím, že tuhle práci nechávají na chlapech, vždyť my sami s tím máme dost velký problém. Asi je to individuální, ale já mám třeba opravdu děsně citlivý žalud a celou špičku, takže její uvěznění do těsného gumového prstence občas umí náladu dost narušit.

4. Stísněnost:
Kvůli tlaku okolo a pocitu „uvěznění“ chceme sex, ne kondom. Třeba je to tím, že mám nadprůměrnou šířku, ale při vyzkoušení nejrůznějších druhů si na ten pocit prostě stále neumím zvyknout a přijde mi rušivý.

5. Izolace: Není nad to cítit tělo na tělo ženskou vnitřní vlhkost, horkost, poddajnost. Kondomovou izolací se prostě ztrácí jeden z nejdůležitějších rozměrů samotného styku, najednou je chlap (a troufám si tvrdit, že i žena) připraven o unikátní vzájemné souznění, které je přirozeném stavu jednoduše nejpříjemnější.

6. Orgasmus: Ne a ne. Já se do kondomu prostě neudělám. Ne, že bych nemohl a nešlo to, ale protože nechci. Nechci se strachovat, že mi guma po konci sklouzne, nechci řešit, jestli můžu nebo nemůžu. Klasický orgasmus je prostě extrémně intenzivní pocit, který kondom dost efektivně tlumí. Jasně, hrozně rád bych se do holky udělal a zůstal po sexu ještě chvilku v ní, ale raději to oželím a užiju si orgasmus naplno, namířený někam na to krásný tělo, se kterým si celý večer užívám.

7. Přerušení: Už jsem to jednou zmiňoval. Jste v tom nejlepším, vášeň by se dala krájet, předehra je dávno pryč a oba jsou maximálně nedočkaví na moment průniku. Když v tom nastupuju rozum. „Máš kondom? Mám. Ale kde? V peněžence? Ten nechci, už je beztak nefunkční. Tak v kapse? Hm, tam není. Počkej, mám jeden v šuplíku. Ten je nějaký divný. Neřeš to, pojď už.“ Konzistence celé nadrženosti může být fuč, pryč je moment překvapení a nečekaného přirážení, pryč je ten moment, kdy holka bez optání prostě nasedne.

Tohle všechno je hezké, ale jako argument k nepoužívání kondomů to bohužel nestačí. Pokud se holka ve vztahu rozhodne brát prášky, nezbývá než zatleskat. Ale nutit ji do toho? Nemám v úmyslu začínat přednášku na téma škodlivosti antikoncepce a celé té chemie pro ženské tělo, ale uznávám, že jde o pádný důvod, proč hormonální antikoncepci odmítnout. Přerušovaná soulož? Fajn, vášeň je zpátky, vzrušení ze zakázanosti taky. Ale pokud oba v páru rádi experimentují a ocení v posteli překvapivé zvraty, nemá chlap prostě nikdy jistotu, že to dokáže stoprocentně uhlídat. A stálo to potom za ty dny neklidu, strachování a plánování nikým nechtěné budoucnosti?

Mimo vztah pak kondom aspoň pro mě zůstává jedinou alternativou. Navzdory všem okolnostem, které jsem zmínil, přes tohle prostě nejede vlak. Člověk má zdraví jen jedno a měl by na něj myslet i ve víru té největší vášně – protože v ní se i ta pitomá guma nakonec ztratí a vzrušení převáží. Chlap, který v takovém případě přesto kondom odmítá, je akorát líný sobec. Přehazovat totiž odpovědnost vždycky jen na holku, spoléhat se na vzájemnou důvěru a vlastní machistické umění ovládání orgasmu je ignorantství.

Jak se s tím tedy vypořádat? Hledat v tom pozitiva! Žil jsem v dlouhodobém vztahu, kde byl kondom jedinou možnou antikoncepcí. A i přes zmíněné nástrahy, otravnou vůni i chuť to místy byla zábava. Objednali jsme si na internetu spoustu druhů, velikostí, materiálů i barev a prostě to brali jako další součást experimentů, jako vždy něco nového a originálního. Navíc jsme se díky kondomům a jejich lubrikaci dostali poměrně nenásilně k análnímu sexu. A už jsme u něj zůstali. Na každé gumě tedy může být něco dobrého… 😊

T.

O tom, jak (ne)snáším kondomy já jsem psala TADY 

5 komentářů:

  1. Z pohledu ženy -> nesnáším kondomy. Hlavně kvůli věci popsané v článku v bodě 5. Bohužel, můj přítel je nevěřícný HA, takže bez kondomu nejede. Orgasmus absolvuje sice bez něj ale mířící na tělo. Nedá se nijak přesvědčit k tomu, zkusit to bez něj :(

    OdpovědětVymazat
  2. Já jako žena - nesnáším je. Nejvic mi vadí ta odporna pachuť, když ho chci oliznout. Na druhou stranu, samo o sobě je to genialni vec a bohužel neni lepší.

    OdpovědětVymazat
  3. Taky žena, taky kondomy nesnáším. Přesně jak píšeš ty - divně smrdí, ruší atmosféru, přichází se o spontanost, toho chlapa v sobě pak cítím tak zpulky tak intenzivně co bez kondomu (takže se při sexu taky neudělám :D), vadí mi, že ho pak vytahuje hned po orgasmu (aby nic nevyteklo) a v neposlední řadě mě udivuje, jak jsou drahé (i když jsem je sama nikdy nekupovala). Takže zatím v každém vztahu - partnerském i když jsem měla kamaráda s výhodami - jsem kondom nepoužívala. Věřila jsem jim - ve smyslu nemoci, HA beru. Nikdy jsem neměla náhodný sex např v baru a ani mě to neláká, ale tam tedy to používání chápu. Jinak to ale raději risknu. Spoléhám na to, že si vybírám správné chlapy...

    OdpovědětVymazat
  4. Jojo, kondomy jsou vopruz. Navic se mi jednou stalo, ze mi nepozorovane behem prirazeni sklouzl, a pak jsem ho samozrejme dalsimi prirazy zasoupl partnerce az nekam dozadu, no hruza. Nastesti si ho dokazala vydolovat ven. Od te doby si na to davam pozor, a tim padem to neni tak spontanni. Ale mam kliku na partnerky, se kterymi kondomy pouzivat nemusime. Coz zase popravde, kdyz si ho pak po delsi dobe beru, tak ma pro me nadech urcite perverznosti. Ale pravidelne bych teda kondom fakt pouzivat nechtel, to uz radeji prerusovane trtkani - taky jsem jeden cas praktikoval a bez nasledku :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Když už kondom, pak jsem ráda za to, že ho umím nasadit pusou a tím je celá trapnost kondomové situace vyřešena. Ale taky je nesnáším. Tělo je tělo, má své teplo, vůni a svojí vlhkost. Guma to celé kazí. Proto se každého půlroku chodím testovat na HIV, sexuální partnery si vybírám pečlivě a na delší dobu. Jsem spokojená. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, V. ♥