středa 22. listopadu 2017

"Ta druhá" a šťastná

Můžou být vůbec milenky skutečně šťastné nebo každá z nich dřív nebo později skončí s lahví vína, s lehkou depresí a s písní "Když milenky pláčou" ? Ano, existují ženy, pro které je tato role víc než dostačující a uspokojivá a věřte, vím, o čem mluvím. Jen si to musí umět zařídit a držet ve svých rukou nejen jeho chloubu, ale i svojí vlastní hrdost a pravidla hry.

Škoda, že vám o tom (a o něm) nemůžu vyprávět, protože by to bylo mnohem víc vypovídající, než nějaké obecné řeči. Ale i tohle patří k roli milenky- nemůžete se chlubit. Nemůžete se s ním ukazovat na veřejnosti, i když je zatraceně sexy a kamarádky by o tom asi taky neměly radši vědět. Nemůžete mít žádný jiný než tajný život a o svých zážitcích si můžete leda tak psát do deníčku a ideálně ty stránky pálit dřív, než je stihnete vůbec dopsat. Protože co je na roli milenky to nejdůležitější? Sex a to, že chápe, že musí mlčet (ne nutně v tomhle pořadí). Minulý týden, když jsem pročítala maily, mě zaujal jeden, kde mě slečna žádala o názor právě na situaci, kdy se začala vídat se zadaným mužem. Bylo mi z toho smutno, protože jsem z těch slov jasně cítila, že si přeje jenom nebýt "ta druhá". Nerada někomu radím, co má udělat, vlastně se tomu snažím vyhnout, protože každý se nakonec nejlíp rozhodne podle sebe, ale tady jsem si nemohla pomoct. Pokud se se svou rolí nedokážete smířit a žít ji tak, aby vás tahle zajímavá situace obohatila, musíte pryč. Manželky jsou, budou a nikdy nezmizí. Tráví společně večery, usínají vedle sebe, dost možná spolu mají sex, ráno spolu snídají a když od vás odjíždí, vždy má strach, aby z něj necítila váš parfém, až se k němu přitiskne nebo mu půjde prát košili. Vy neperete košile, nevaříte, nemusíte snášet jeho nálady, únavu z práce a stres. Jsou to jeho dva naprosto odlišné světy. Vás nezajímá nic do hloubky, nemusíte ho zvedat z gauče a znáte jen jeho lepší já. Máte v pronájmu pozorného chlapa, báječného milence a pravděpodobně i někoho, kdo je vámi tak přitahován, že si to vaše ego užívá víc, než cokoli jiného. Výhra!

Samozřejmě, že milenky můžou být šťastné! Pokud si to užívají a nehledají v tom lásku. Třeba tohle teď čte nějaká "druhá" a říká si, že v tom láska přece je. Spousta roztoužených zpráv, tajné noční rozhovory a útěky k vám. Možná i kytice růží. Říká, že to doma nefunguje, že je pro něj ona ta hlavní, ta "láska", že už s manželkou nespí a že od ní stejně odejde. Asi je vám jasné, že se to tak říká a možná to k tomu i patří. K reálným plánům to má hodně daleko a nakonec nevím jak vy, ale já bych v životě nechtěla být důvodem k rozvodu a představa, že by se ten muž pak objevil s kufrem u mých dveří, je pro mě spíš děsivá. Role milenky není pro každou z nás. Můžete cítit tlak morálky a svědomí, může se vám stýskat a můžete být nešťastně zamilovaná a dávat mu sex s vidinou toho, že on vám jednoho dne dá lásku. Nekupujte mu k vám do bytu hrníček na ranní kávu a zbytečně neprožívejte intenzivně nic jiného, než sex. Je třeba si pořád připomínat, že zválená postel je povolená, ale zválená duše nikoli.

10 komentářů:

  1. Super článek. :) Ve všem máš pravdu. Sama za sebe bych dodala, že v jakémkoli mileneckém "vztahu" je třeba si určit hranice, očekávání a to, o čem to bude hned na začátku... To když se neudělá, pak je to průser, protože přesně jak ty říkáš, ty "druhé" mají pak pocit, že už určitě půjde o lásku...

    OdpovědětVymazat
  2. Sama za sebe můžu říct, že jsem se setkala s tím, že s tím mají problém spíše muži. Mám v životě období, kdy jsem spokojená v partnerském vztahu, a pak taková, kdy se prostě nechci vázat - a to jsou pak ženatí ideální. A co si budeme říkat, není je třeba vyhledávat ani "balit", ženatých můžu to na vas vždy zkusí dost, i ve chvíli, kdy zadané jste... Poslední dobou si ale říkám, že možná to úplně ideální není. Vstupuji pak totiž do toho mileneckého vztahu s tím, že on má manželku, děti, svůj život, tedy mě zůstane maximální svoboda a jen si jednou za čas užijeme skvělý sex, bez problémů, bez zbytečných řečí. Ale kromě jednoho, který byl teda fakt fajn a vyšlo to :) mi zatím všichni po čase začali tvrdit, že se zamilovali, že chtějí se mnou být. Vysvětluji jim, že je zbytečné mi takové věci říkat, že to neočekávam, nehledám, naopak mi to vadí, ale bohužel to nerespektují. S tím posledním to bohužel dopadlo nakonec tak, jak píšeš ty - prostě se jí přiznal, řekl jí, že s ní být nechce, a pak očekával, že přijde za mnou, a já z toho budu šťastná nebo co. Tak jednu noc jsem ho přespat nechala, ale musela jsem mu vysvětlit, že tohle fakt nechci, a že když se to z jeho strany tahle markantně zvrhlo, je to vlastně porušení pravidel tohoto typu vztahu, a že se tedy už vídat nemůžeme. V kontaktu s ním nejsem a pevné doufám, že se omluvil a manželka ho vzala zpátky... takže když čtu někde jak jsou pak milenky nešťastné a očekávají lásku, musím se smát tomu, že takové klišé stále ještě přetrvává.
    Bohužel mám tedy podobné zkušenosti i u "kamarádů s výhodami", kdy jsou oba nezadaní - takové vztahy jsem sice měla jen dva, ale také oba skončily tím, že ten muž chtěl něco více a nechápal, že jsme si spolu začali přece z přesně opačných důvodů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podobnou zkušenost mám (bohužel) taky, i když to nedošlo tak daleko. To je pak nejlepší pořád připomínat pravidla, což není v tomhle "vztahu" nakonec na škodu nikdy a jak říkáš, pokud nechápe, tak všechno utnout. Je to trochu ironie, když se tohle stane, ale na druhou stranu se to nechá pochopit, proč to tak může z jejich strany dopadnout. Milenky mají prostě kouzlo (a že by ho ve vztahu ztratily to už je asi věc, kterou si chlap v tu chvíli nedokáže uvědomit).

      Vymazat
  3. Ja teda nevim. Nechci byt za prehnaneho moralistu a chapu, ze se da sem tam ulitnout s kdekym, ale tahnout to delsi dobu jako milenka, jakkoliv to slovo zni sexy, mi pripada ponizujici. Znam par holek, co to akhle tahnou s zenacema, a v mych ocich tim teda klesly. Dlouhodobe nekomu slouzit na to, aby si vylil koule a bezel zpatky domu za rodinou, mi prijde proste divny. A moc rad bych vedel, jak by se dotycnym libilo byt na druhe strane rovnice, pokud jednou budou mit deti a manzela, co si rad odskoci na spas za milenkou, pac doma uz je to prece nuda...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podle mě je rozdíl především v tom, že ty to vidíš tak, že milenka někomu slouží na to - jak ty říkáš - aby si vylil koule. Pochybuju, že nějaká slečna, která to takhle táhne dobrovolně a z vlastní vůle (tedy když opominu to typické klišé typu je do něj zamilovaná, chce s ním být, on ji něco namlouvá, bla bla bla), to vidí take tak.
      Zaprvé, pokud si najdeš tenhle typ vztahu, nehledáš (v tu chvíli) partnera. Chceš někoho, s kým si užiješ, a jinak tě nebude otravovat - kdo po tobě nebude chtít, aby jsi dodržovala nějaké závazky vůči němu, kdo nebude vyzvídat, nebude si nárokovat tvůj volný čas, nebude tě nutit do
      vážného vztahu, s kým nebudeš muset řešit takové ty běžné provozní věci. Na to je ženatý muž víceméně ideální. Určitě to pak tedy nevnímáš tak, že si uleví a jde domů - ty jsi ta, která si chce užít, a doma ho po aktu už nechce. Jsi ráda, že odejde, a máš svůj klid.
      Zadruhé, myslíš, že bych se dlouhodobě scházela s někým - lhostejno zda je či není ženatý - kdo by mě nedokázal uspokojit? Kdo by se udělal za dvě minuty a tím to skončilo, nebyl schopný opakování, nebyl ochotný (nebo taktéž schopný) udělat i mě, ideálně přímo při sexu, případně rukou, pusou? To asi těžko (opět - asi zase jedině v případě, že bych v té roli nebyla dobrovolně, byla do něj děsně zamilovaná....viz výše, prostě úplně jiný typ ženy).
      A pokud bych měla reagovat na závěr tvého příspěvku - z více důvodu rodinu (děti) nechci a neplánuji. Pokud jde o partnera, ve chvíli kdy zrovna vztah mám - myslím, že si vybírám inteligentní muže, tedy takové, kteří, když by na to přišlo, by uměli podvádět. Tedy - diskrétně, s ochranou, nepřiznávat se, a vybrat si takovou slečnu, která to vidí stejně, a není to prototyp toho klišé, naopak si prostě chce taky jenom užít.
      Upřímně si myslím, že není možné být věrný např. 15,20 let v kuse, a že nelepší by bylo mít volný vztah (víme, proč spolu jsme, máme se rádi, ale může nám chybět počáteční vzrušení, něco nového) - ale navrhla jsem to dvakrát a pokaždé se setkala s nepochopením. Asi to většina lidí jinak než tajně neumí :)
      A mimochodem, to, že se holka vdá, pořídí si děti s chlap ji bude podvádět se stejně tak může stát i té, která milenka nikdy nebyla. Tak proč si neužit, dokud jsem na té správné straně barikády :)

      Vymazat
    2. Bez urážky - nemyslím si, že cílem vašich kamarádek je stoupat ve vašich očích . Jejich cílem možná je si užít s ženáčem a pak jej poslat domů (pokud to nejsou ty zmiňované zamilované milenky). A názor že někomu slouží na vylití koulí...v jakém století žijete, abyste měl takové názory? Žena, která je svobodná a užívá si sex, nikomu neslouží. Pokud to tak vidíte, měl byste se spíš než nad jinými lidmi zamýšlet nad sebou.

      Vymazat
    3. Jen maloktery milenecky par dokaze dlouhodobe udrzovat vztah v ramci mileneckych pravidel. Jsme lide s city a bohuzel se to vetsinou zvrhne - zamerne nezminuji z jake strany.

      Vymazat
  4. Pod to bych se podepsala. Podle anonymního muze ktery text komentoval mi prijde, ze ne kazdy je bohuzel schopny pochopit, ze milenecky vztah nemusi byt o tom, ze zena "trpi" aby si chlap mohl vylit koule.

    OdpovědětVymazat
  5. To vyliti kouli jsem myslel tak, ze zenaty chlap do vztahu s milenkou zpravidla tezko muze prinest vic nez sex, protoze pokud ji chce tajit, tak zbytek casu venuje rodine. Coz samozrejme muze nejakou dobu v pohode fungovat pro obe strany, ale kdyz to takhle svobodna holka tahne dva roky a staci ji to ke stesti, tak proste podle me uz je to trochu divny. Ale nekomu se holt do plnohodnotneho vztahu nechce, stejne jako do rodiny, protoze ono to vyzaduje usili, kompromisy a urcitou miru altruismu. Byt single je urco pohodlnejsi, delat si co chci, na nikoho se nemuset ohlizet. Zazil jsem oboje, vim co to obnasi.Kazdopadne kazdemu s timto zivotnim nazorem hlavne preju, aby mu/ji vydrzel, protoze prijit pak k staru na to, ze to tak uplne nestaci, muze byt celkem pruser.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, V. ♥