neděle 2. srpna 2015

Venušiny skleněnky



Jak jsem zjistila, nejsem rozhodně sama, kdo má problém s používáním Venušiných kuliček. Ty, co jsem doposud zkusila, se mi sice líbily, vzrušovaly mě, ale po poměrně krátké době mi začínaly vadit. Vidím to jako dnes, když jsem si je vzala na nákupy a hned v HMku se ze mě celá první kulička snažila dostat ven. Dělalo mi problém, je v sobě udržet, když jsem je zasunula, tak po chvíli tlačily na močový měchýř a celkově jsem měla asi po hodině pocit, že mě z nich bolí podbřišek. Teď už vím, že je fajn si před pořízením Venušiných kuliček zjistit, jak jsou vlastně velké. Ne vše všem vyhovuje a na mě byly jednoduše příliš velké, což mi mohlo dojít už ve chvíli, kdy jsem je do sebe nemohla ani celé natlačit.



Pak jsem objevila skleněné kuličky od Toy Joy, které mi připadaly tak maličké a které byly konečně tím pravým. Sice v sobě nepinkají žádnou malou kuličku a nezpůsobují tak slavné otřesy, pro které máme často Venušiny kuličky rády, ale jsou příjemné! Bez problémů je do sebe vsunu, mohu je mít v sobě klidně celý den a nemám pocit, že by se ze mě každým krokem dostávaly ven.
Každá z kuliček má průměr 2,5 cm, takže jsou opravdu drobné a navíc lehčí než model, který jsem měla předtím, váží 42 g, přitom je v sobě ale neustále cítím. Jsou tedy doporučované pro začátečnice a budou vám vyhovovat v případě, že vám větší kuličky z jakéhokoli důvodu nesedí.
Kuličky jsou uložené v silikonu, takže jsou pěkně ohebné a měkké, navíc se dají velmi dobře umýt, což je důležité, protože přece jen kuličky nosíme zavedené i delší dobu.
Výhodou skleněných kuliček je i to, že se mohou nechat zchladit nebo nahřát podle vašeho přání! Já je mám nejraději nachlazené v ledničce!

Kuličky Kuličky Toy Joy Love Balls koupíte TADY za 179 Kč

Porovnání kuliček
Pro porovnání velikostí jsem si vybrala kuličky Feel Silikon, středně velké a středně těžké kuličky. Docela mě překvapilo, že rozdíl v číslech není až tak zásadní, ale podívejte se na fotky!


Kuličky Feel Silikon 
průměr kuličky 3,5 cm
váha 78 g
X
Kuličky Toy Joy
průměr kuličky 2,5 cm
váha 42 g

5 komentářů:

  1. super recenze :) mám právě ty feel ale přijdou mi zbytečně velké a ty okraje srdíček takové nepraktické,no musím vyzkoušet ty toy joy :)..

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, Vanilopko, mám na Tebe takový dotaz.. Nechala jsem se inspirovat tímto článkem a kuličky si koupila.. Ale jsem z toho rozpačitá, mám pocit, že je necítím.. Je to tím, že v sobě nemají ty menší kuličky?? Měla jsem je asi dvě hodiny a pak ke konci mě už pobolival podbřišek.. Je to tím, že na to nejsem zvyklá?? Vždy jsem měla pocit, že jsem úzká, protože mě tlačí i velký tampón a tak mě teď neciteni kuliček trochu děsí.. :D.. Moc děkuji za odpověď a omlouvám se za komplikovaný komentář.. Ale obrovská pochvala, kuličky jsou nádherné!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Káčo, určitě není důvod k obavám. Odpověděla sis vlastně sama ;) kuličky s vnitřní kuličkou vnímáš o dost víc, protože cítíš vibrace a pohyby vnitřních kuliček, tyhle to nemají a tak je to nejspíš o zvyk. Mě třeba ty klasické kuličky už svými vibracemi nejsou ani moc příjemné. Hledala jsem něco o té bolesti podbřišku (protože se mi to taky stává) ale nenašla jsem. Jediné čím bych to odůvodnila je, že jsou pak už svaly unavené? (já to měla právě z jedněch větších)..nevím. Každopádně já myslím, že je naopak dobře, že kuličky necítíš, zvlášť pokud máš problém i s tamponem (taky mě občas tlačí). Zkus někdy kuličky nahřát nebo naopak, to je cítit budeš určitě ;).

      Vymazat
    2. Bolení v podbříšku je vážně tím, že jsou svaly už moc unavené :) svaly pánevního dna se musí posilovat postupně,, proto při prvním zavedení by se měly venušiny kuličky nosit třeba jen 5 minut.. Každý to zvládne jinak dlouho, každý má svaly pánevního dna jinak posílené... A postupně navyšovat čas, tím se postupně posilují i svaly a zvládnou pak víc a víc :)
      Jsou to prostě klasické svaly, jako když cvičíte v posilovně :D

      Vymazat
  3. Ahoj můžu se zeptat, jakou používáš dezinfekci na tyto kuličky? nebo jakou by jsi doporučila (s alkoholem nebo bez, je jich spoustu a nevím, kterou na ně použít).
    Děkuju.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, V. ♥