pondělí 27. března 2017

Miluj mě, jestli to dokážeš

Dnes bych vám chtěla doporučit jeden ne úplně tradiční film s erotickou tématikou. Český dokument Miluj mě, jestli to dokážeš, mě hodně pozitivně překvapil. Má všechno, co jsem od takového dokumentu čekala, má ještě něco navíc a hlavně otvírá zajímavé téma, které je pro řadu z nás naprosto nemyslitelné. Dokument je popsán jako:" Obtížná cesta trojice hrdinů za fyzickou láskou. Citlivý pohled na intimní život lidí s handicapem." Mě přijde pořádně provokativní, přímý a intimní a rozhodně vám předá důležitou myšlenku. Líbí se mi, že nepůsobí uměle, naopak ukazuje i rozpaky a překážky (třeba v podobě malé koupelny na privátu). Řekla bych, že navíc tak nějak nenásilně přibližuje mimo jiné i zajímavé (a pro někoho i šokující) téma sexuální asistence.


Na dokument jsem se dívala online TADY kde bude ke shlédnutí ještě dva dny.


1 komentář:

  1. Na film jsem koukla a chci poděkovat za doporučení! Přišlo mi to zajímavé a moc se mi to líbilo, i když některé části byly slabší než jiné, hlavně asi scény s paní "pracuji-se-sexuální-energií". Já jsem si teda doteď myslela, že sexuální asistence není to, že má dotyčná/ý přímo sex s handicapovanými, ale že pomáhá v ložnici handicapovaným párům. I když takový sexuální asistent asi může dělat obojí.

    Ještě od věci, já jsem masérka a na masáže chodí často lidi, kterým chybí lidský dotyk. I u filmu jsem si říkala, že to není jen o tom, že jim chybí sex, ale o tom, že jim chybí příjemný lidský kontakt. Je to důležitější než si kolikrát uvědomujeme.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, V. ♥