pondělí 14. července 2014

Holíš si jí i ty?

"....nikdy se neumím oholit pořádně, zarůstají mi chloupky a pak mám vyrážku"
"Když se holím často, tak mám hodně podrážděnou kůži"

"Musím se oholit když chci orální sex?"
A spousta dalších otázek, které vám leží v hlavě. Proto jsem se rozhodla dnes napsat možná trochu delší, ale o to podrobnější, článek. Holení totiž v odstraňování intimních chloupků pořád vede, říká se, že je bezbolestné, časově a finančně nenáročné - ALE!




S holením intimních míst jsem začala, někdy když mi začaly růst první chloupky. Připadala jsem si tenkrát dospělá, měla jsem dokonce kluka a jak psali v Bravu - Když máte kluka, musíte se holit! Pamatuji si, jak jsme vzaly s kamarádkou tátovu žiletku a rozklepané strachy co s námi bude se nad vanou zbavily prvních chlupů. Následovaly období, kdy jsem měla neskutečné podráždění, vyrážky, zarůstající chloupky. Kdy jsem si na svojí "červenou kamarádku" nalila vodu po holení a málem brečela. Několikrát jsem se ošklivě pořezala.
Ty nejhorší "úrazy" a podráždění vznikaly na intru. Mohly za to jednorázové žiletky, bez kontroly nad tím, které jsou tupé a které ne. Taky holení mezi otevřenými skříněmi s flaškou minerálky, když byly zamčené koupelny. Pěna za dvacet korun, protože víc peněz už na ní nezbylo. Měla jsem pocit, že jsem zkusila už všechno, ale až nějaký čas potom mi došla jedna věc- je třeba do holení investovat především čas a trpělivost! 


Kdybych měla mluvit sama za sebe, poradila bych vám kromě času investovat také peníze. Když se potom podíváte na to, kolik jste "vyhodily" peněz za žiletky a různé experimenty, budete rády, že máte doma kvalitní strojek a že už nemusíte nic řešit. 
Já mám strojek Swan Ultimate a jsem naprosto spokojená! V jedné krabici bylo vše co potřebuji od krásného strojku po čtyři různé nástavce, pouzdro a šablonky!
Najdete ho na stránkách Vibrátory-online.cz, kde si o něm zároveň můžete přečíst různé informace, které vám usnadní rozhodování. Objednala jsem si ho pro to, že když jsem zkusila přítelův strojek byla jsem nadšená, jak hladkého a bezbolestného výsledku se dá dosáhnout. Jednoduše jsem chtěla mít svůj, určený speciálně pro ženy. První holení tímhle strojkem bylo trochu rozpačité a pravda je, že výsledek nebyl úplně stoprocentní, ale trochu cviku a přijdete tomu na chuť. Od té doby, co ho mám, by mě nenapadlo holit se žiletkou nebo strojkem co koupíte v drogérii, je to tisíckrát lepší výsledek, kůže není nijak podrážděná a ještě si užijete fajn zábavu při výměnách hlavic a zkoušení různých možností. Samozřejmě tenhle strojek není vyloženě jen na intimní partie, v návodu jsou nohy, podpaží, třísla ale třeba i díky malému nástavci obočí. 





Koupíte ho TADY!





Další moje holící poznatky:
  • zapomeňte na jednorázová holítka
    I když je to levná alternativa, jmenují se jednorázová pravděpodobně pro to, že po holení by se měly vyhodit a vzít nové. Když už je chcete používat (taky je kolikrát používám) berte ty s více břity. Nevadí, že vaše "jednorázovky" nemají růžovou barvu a kdejaké Aloe vera proužky, často jsou ty pánské o dost lepší!
  • kupte si holící strojek s výměnnými hlavicemi
    I v tomhle případě se dá napáchat hodně chyb, koupíte možná sice levný strojek, ale hlavice do něj jsou dvakrát tak drahé, na to se podívejte než půjdeme s nadšením k pokladně. Mě vyhovuje holící strojek Balea (koupíte v Dm) pokud ho budete hledat, vypadá TAKHLE. Nezapomínejte, že hlavice musíte měnit!
  • holte se s předstihem
    Ne vždy to stihnete, chápu, že když nečekaně zavolá a vy jí prostě chcete mít hladkou, nedá se nic dělat. Doporučuji holit se večer před, ve sprše, v klidu. Přes noc si pokožka odpočine a až se pak o sebe budete otírat nebudete myslet na to, že vám právě způsobuje zarůstání chloupků.
  • nevěřte reklamám na pěny na holení
    Osobně nemám ráda pěny na holení, dobře, na nohy jsou možná fajn, ale jinak ne. Možná vám zajistí klouzání žiletky, ale mě vždy zajistí také vyrážku. Navíc, aby se pěna nedostala tam kam nemá (a teď nemluvím o očích) se ne vždy dá uhlídat a může vám pak způsobit ještě větší problémy. Pro mojí hodně citlivou pokožku se prostě osvědčilo místo pěny na holení napěnit intimní gel a oholit se takhle.
  • nikdy se neholte nasucho
    NIKDY
  • namažte se
    Tady zase připomenu, jak fajn je holit se před spaním. Pokožku namažte (žádné parfémované tělové mléko, zkuste třeba krémy pro miminka) a nechte dýchat. Proč se cpát na noc do kalhotek.

Čím lépe se vám povede oholení, a to i večer předem, bez krvácení a otoku, tím déle vám hladká kůže vydrží! Musím přiznat, že po tom, co jsem od dvanácti let holila úplně dohladka (často ale právě s různými problémy) jsem si teď oddychla a nechávám si čárku. Líbí se mi! A jemu taky.
Navíc jsem se prostě vyhnula té nejrizikovější části a to té, kde chloupky rostou prostě dolů a holení přímo v protisměru způsobuje největší zarůstání. Doba jde pořád vpřed, a dnes už se zas přeje odvážným, takže se dostává do módy jen upravování chloupků, ale to už je na každém.
Stejně tak, jako je jen na vás, jestli zůstanete věrné holení nebo zkusíte jiné způsoby odstraňování chloupků, a také to jestli je vůbec nějak odstraňovat budete.
Když mi přijde dotaz, jestli je nutné se před orálem oholit...říkám si, proč? Neholíš se do teď, máte spolu sex, líbí se mu to pravděpodobně takhle celou dobu, tak to nebude překážka ani před orálním sexem. Na druhou stranu pro ty, které se holí běžně není vůbec co řešit. 


I když je holení pro většinu z nás (téměř) každodenní rutina, holme se s láskou a pečlivostí! 


A jak se holíte vy?

16 komentářů:

  1. Trošku jsem doufala, že v tomto článku najdu i něco o vytrhávání chloupků v těchto partiích. Zatím jsem o tom pouze slyšela, ale asi na to nemám "koule" :D ..Jinak holím se jednorázovkama, ale od Gillette, jednou jedinkrát jsem zkusila, nějaké laciné, co měly asi jen 2 břity - hrůza! A pěnu taky nepoužívám, napěněný intimgel je naprosto postačující!

    OdpovědětVymazat
  2. Tak o vytrhávání a depilačních krémech můžu napsat příště, protože s tím mám taky zkušenost. (ale ne moc dobrou)
    jinak třísla, přímo tu oblast která už přesahuje na stehno vytrhávám pinzetou (když se mi chce, protože mi vadí v téhle oblasti i ty malé tečky).

    OdpovědětVymazat
  3. Já používám pánské jednorázovky a ok, pěna mi přijde zbytečná. A trhám epilátorem také, to mi ale hodně chloupky zarůstaly, ale stačí mazat olejem, mám Saloos a ok :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ja prave vytrhavam, vsude, a jsem maximalne spokojena :) Hladka kuze, nic nezarusta (ri holeni jsem mela problemy jak se zarustanim, tak se svedivymi pupinky) a "procedura" se nemusi ani podstupovat tak casto jako u holeni, proste parada :) Akorat teda to chce den predem - idealne vecer a pres noc nechat odpocivat, protoze hned po vytrhavani je samozrejme ůokozka zarudla a podrazdena, takze to dobre nevypada.

    OdpovědětVymazat
  5. Holím klasickou žiletkou, mam ted od Wilkinson, k tomu pěnu Satin care, říznu se málokdy. A nejlepší pro mě je kdyz se oholim chvili pred sexem nebo aspon ten den, max pred :)

    OdpovědětVymazat
  6. Noo tak já si to depiluju, teda jen ten vrch, dole to normálně vezmu žiletkou :) Jsem na to tak už zvyklá a nebolí mě to (rozhodně méně než na nohách a rukách), ale je to asi na každém, protože třeba i podpaži si trhám. Trvá to sice déle, ale taky to déle vydrží, a chloupek mi zaroste jednou za sto let :) Prvních pár chvil to štípe a pak už jediná bolest je ta za krkem jak jsem zohlá :D

    OdpovědětVymazat
  7. Taky nechávám čárku...ještě jí neviděl...tak snad se bude líbit:)

    OdpovědětVymazat
  8. Zase samá reklama na všechno možné. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj, a jak máš tento strojek dlouho? Musí se měnit hlavice, nebo jak to funguje? Oholí úplně dohladka? Díky.

    OdpovědětVymazat
  10. ahoj, jak musí být chloupky dlouhé, aby je tento strojek "vzal"? ;) díky

    OdpovědětVymazat
  11. Strojek bere i krátké chloupky, má na to přímo hlavici, která opravdu oholí dohladka. Chce to trpělivost, kůži napnout a strojek přitlačit, potom je výsledek super! Pak má taky nástavec na delší chloupky, hodně přesný malý nástavec třeba právě na chloupky kolem té čárky a pak nástavec, kterým čárku přejedu (je to takový hřebínek) a zkrátím.
    Přiznám se, že rychlejší je udělat to žiletkou, tohle vyžaduje precizní práci :), ale pak nemáš podráždění, máš hezky jemnou kůži a je to fajn.
    - ještě mi to nedá a budu reagovat na komentář o reklamě. Velmi mě překvapuje, co si někdo myslí, jediný odkaz je tady na strojek, který mám a chtěla jsem ho doporučit. Další je na holítko Balea, které je podle mě nejlepší, cenově dostupné a hlavně vyzkoušené, a já byla ráda že jsem ho našla, proto jsem ho tady doporučila. Reklama vypadá trochu jinak... Opravdu se mi líbí, jak má někdo pořád potřebu řešit něco s reklamou (dokonce i v recenzích, které k tomu slouží!! - popsat hračku, dát odkazy, napsat pro a proti)..

    OdpovědětVymazat
  12. používala jsem dámské wilkinson a byly fajn,ale na pánské gillette opravdu nemají....

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj,zajímalo by mě o tom strojku něco víc..třeba jaké jsou ty šablonky, existuje k němu nějaký obrazový návod? zkoušela jsem hledat recenze na heurece, ale žádné tam nejsou.. :-( díky M.

    OdpovědětVymazat
  14. Během zítřka to dám vše dohromady a udělám Holící článek č. 2 :)

    OdpovědětVymazat
  15. Tak ja uz jen "doholuji" zacala jsem pred nejakym patkem chodit do salonu na brazilskou a jsem nadmiru spokojena :)

    OdpovědětVymazat
  16. Mám doma jeden holící strojek, ale tím to teda bolí řádně. Nedokážu si s ním ani oholit nohy, natož intimní partie - jak moc to bolí. S tímhle je to opravdu bezbolestné ? Děkuju za odpověď:-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, V. ♥