středa 9. dubna 2014

Lars a jeho vážná známost

Dnes vás opět zvu na filmový večer. Jedním z opravdu velmi dobrých filmů, které jsem v posledních dnech viděla byl i film Lars a jeho vážná známost. Filmy, které jsem na blogu zatím představila měly vždy nějaký erotický podtext. Teď je to trochu jiné a já vám hned vysvětlím proč.


Lars je typický podivín, žije sám v malém domku, který býval garáží, nemá moc rád společnost a s lidmi se stýká jen když je to nezbytně nutné. Možná proto má každý tendenci mu dohazovat přítelkyni. No a jednoho dne, mu přijde objednaná krabice. Chystá se jako na rande a svojí vážnou známost jde představit bratrovi. Zvlášť tahle část se mi líbí, Lars totiž vykládá, jak je Bianca na vozíčku, ukradli jí na letišti šaty atd.. 
Co na tom, že jeho úžasná láska Bianca je ve skutečnosti real doll? Úžasné výrazy bratra a jeho přítelkyně, když přijdou na večeři a usadí se naproti nim.
Nesmělý Lars netouží s Biancou po sexu ale především po opravdovém láskyplném vztahu a tak se Bianca stává součástí života všech, kteří Larsovi pomáhají s jeho duševní nemocí. Bianca se stává dobrovolnicí v nemocnici, chodí zpívat do kostela nebo pracuje jako figurína na šaty v místním obchodě. Do toho se odvíjí ještě takový příběh v pozadí, kde se rozkrývá Larsova psychika, když sedí u doktorky, která má primárně léčit Biancu na nízký tlak, ale ona přitom pomáhá Larsovi.
Je to takový mírumilovný film, je nereálné, že by Larse všichni tak podporovali, nikdo se mu nevysmál a všichni by radši předstírali, že je normální. Ale mě se prostě hodně líbil. Žánr má být komedie/drama, pod čímž nikdy nevím, co si vlastně představit. Je to takový zvláštní film a možná by tohle téma spíš sedělo na nějakou opravdu trhlou komedii. Každopádně to byl po dlouhé době originální film, který mě bavil od začátku do (trochu smutného) konce.




Film jsem našla zdarma a bez registrace ke stažení TADY



5 komentářů:

  1. Jé uplně jsem zapomněla, že jsem ho nedokoukala!!! :/ děkuji za připomenutí:) bř.

    OdpovědětVymazat
  2. Hmmm, Lars. Ako som videla to meno, tak som dúfala, že pôjde o Larsa von Triera a jeho Nymfomanku, ale vďaka za prekvapenie aj tip :D

    OdpovědětVymazat
  3. Mmm :) jdu stahovat! Děkuji za tip :)

    OdpovědětVymazat
  4. Nefunguje mi zvuk :( V jakem prehravaci jste si film pousteli?

    OdpovědětVymazat
  5. perfektní film! díky za tip

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, V. ♥